Simen Wågen er mannen bak Simens isbar, og har holdt til i Ravnkloa siden i fjor. Simen er ikke redd for å eksperimentere og prøve nye ting. For ikke lenge siden åpnet han en ny, amerikansk-inspirert isbar på Brattørkaia.

Følg trd.by på Facebook

- Så vidt vi overlevde i fjor

Denne uka kommer kongefamilien til Trondheim, og Wågen har fått beskjed om å flytte seg fra Ravnkloa mens de er her.

- Med en gang synes jeg det var litt trist. Jeg sendte ei melding til en i kongesystemet og spurte om jeg fikk servere is til kongen. Jeg er veldig frampå, sier han.

Men Wågen depper ikke av den grunn, for nå er planen å sette inn høygiret på Brattørkaia. Fra i morgen blir det utvidede åpningstider, og Simen skal slå seg sammen med han som er ansvarlig for isbaren i Ravnkloa.

- Nå skal jeg være flink til å selge. Jeg skal banke på alle dørene til bedrifter, ha med flyers og få hjelp til å overleve. Det er litt risikosport å starte isbar i Trondheim, det har jeg lært meg. Etter den sommeren vi hadde i fjor var det bare så vidt at vi overlevde, men jeg klager ikke i det hele tatt, sier han.

Bror utvider - nå blir de «Storebror»

Ny isbar i juli

I løpet av juli vil han også komme tilbake med en ny isbar i Ravnkloa. Denne skal være av samme funksjon som den gamle, men med en ny innredning.

- Den nye isbaren skal se ut sånn at den passer inn i gammel trebebyggelse, og tilpasses så den er pen i bybildet. Det blir akkurat samme is, Hennig Olsen is på alle plan, sier han.

Han forteller at da han jobbet på Brattørkaia i går, kom det seks kunder som fortalte at de hadde gått til Ravnkloa og merket at den var borte.

- Så folk går dit ens ærend for isbaren. De måtte google seg fram for å komme hit, ler Wågen.

Her åpner Trondheims første restaurant med helsebuffet

Strenge sikkerhetstiltak

Produsent for arrangement i kulturenheten, Elisabeth Trøan Johansen, forteller at det er på grunn av sikkerheten rundt denne dagen at isbaren måtte fjernes. De trenger hele plassen til arrangementet.

- Det er strenge sikkerhetstiltak, og på torsdagen trenger vi hele plassen av forskjellige årsaker. Vi ønsker at byrommet skal se fint ut, forteller hun, og legger til noen fine ord om Simen:

- Han ønsker å lage masse liv og røre i det nye byrommet, og han synes det fortjener mer enn at det kun skal være en transittplass. Han har lyktes stort med arrangementene han har hatt, så all ære til han for det, skryter hun.