- Det kan sammenlignes med potetgull med hvitløkssmak, det er lignende ettersmak. Det er en ganske skarp løksmak som passer til den milde soft-isen, sier Simen Wågen, mannen bak Simens Isbar i Ravnkloa.

Høres det fristende ut? Du kan dessverre ikke løpe og kjøpe den med en gang.

Frister det med en iskald hvitløksis? Foto: privat

Lik trd.by på Facebook

Isen er foreløpig kun i testfasen, men han håper på å få den klar til hvitløksentusiaster om ikke så alt for lenge. I mellomtiden så kan du jo kanskje trøste deg med denne kombinasjonen:

BACON-IS

Ja, du leste riktig. Is med baconbiter. Og den spesielle kombinasjonen skal visstnok falle i smak hos trønderske ganer.

- Det er veldig populært. Hittil er det 35 personer som har prøvd bacon-isen, og tilbakemeldingene har vært kjempegode, hevder Wågen.

Han sier at han tester ut de spesielle iskremtypen for å se hva kundene kan tenke seg å få servert neste sommer.

- Jeg elsker å eksperimentere og ha det litt kult med iskremen. Det koster meg jo ingenting. Eller det koster jo en haug med is, men det driter jeg i, sier Wågen.

Simen Wågen ved Simens Isbar hevder at publikum har tatt godt imot bacon-isen. Foto: privat

Det er ingen hemmelighet at trd.by-redaksjonen elsker bacon. Her er 12 andre retter som blir bedre med bacon

Vil åpne flere isbarer

Sommeren i år har ikke akkurat vært noe å skryte av. Wågen karakteriserer den som forferdelig, men den blide mannen i isbaren fikk noen lysglimt i juni, juli og august.

- Det vært fullt av folk her de få dagene det har vært fint vær, sier han.

Den dårlige sommeren er i hvert fall over, og høsten har vært fin så langt. Wågen har kontrakt på å stå i Ravnkloa ut oktober og har muligheter til å forlenge kontrakten.

Og det har han tenkt til å gjøre. Men han har også andre store planer.

- Jeg vil gjerne åpne opp to nye isbarer til neste år. Det er i hvert fall det som er planen, sier Wågen og lanserer Brattøra som en het isbar-kandidat.

Wågen fikk en tøff start på denne juni-dagen: solgte kun én kaffe og én milkshake

Det finnes flere eksperimentelle kokker i byen: sjekk denne larve-salaten!