- Vi vil få fram at de som ikke er opptatt av ernæring også kan drikke kombucha. Vi vil at mannen i gata skal synes det er kult og interessant, og ikke bare for at det er sunt, sier Aasen.

Følg trd.by på Facebook

- Helt hektet

Maren har tidligere studert ernæring, og det var der hun hørte om kombucha for første gang, og helsefordelene ved det. Senere dro hun og kjæresten på ferie, og det var i California de fikk ideen.

- Der hadde de kombucha overalt, og vi ble helt hektet. Vi begynte prosjektet for ett år siden, da reiste vi rundt og samlet info. Men det var nå i midten av mai at vi begynte å selge, sier 26-åringen.

Drikken er rød, og er laget av bringebær, ingefær og eple. I tillegg har de en gul og mer tropisk variant med ingefær.

- Det er et veldig godt alternativ til brus, som har mye sukker og kunstige tilsetningsstoffer. De fleste synes den er veldig god, men likevel litt uvant. Det er annerledes det de har smakt før.

Maren: - Nesten umulig å spise sunt i Trondheim

- Ungdommelig og sporty

Paret spekulerte lenge på hva de skulle kalle drikken. De var opptatt av at det skulle appellere til ungdommen, og være sporty. Det var da de reiste til Hawaii for å besøke noen som lagde kombuca, at de kom fram til navnet.

- Vi ville ha et kult navn. Kjæresten min er surfer og oppvokst i Portugal, og vi drev og pratet om hva vi skulle kalle han da han kom på «Surf kombucha». Så da ble det slik, sier hun.

Kombuchaen er foreløpig til salgs i Trondheims-området og snart i Oslo. Foto: Privat

De har fått forespørsler fra folk i både Bergen, Stavanger og Tromsø, men foreløpig er den å få kjøpt i Trondheim og omegn. I tillegg til at de skal begynne å selge den i Oslo.

- Først vil vi kun selge den på helsekostbutikker og kafeer og slikt. Da blir det litt mer eksklusivt. De som selger det der vet hva de selger, og kan fortelle det til kundene da det er et nytt produkt. Når det blir mer kjent og folk spør etter det kan vi hende vi selger den på vanlige butikker, sier Aasen.

Her åpner Trondheims første restaurant med helsebuffet

Kortreist og økologisk

De produserer drikken selv, og har både økologiske og kortreiste råvarer. Fermenteringen tar cirka to uker. Når trd.by ringer, holder paret på å lage en ny runde med te.

- Vi har testet mange forskjellige smaker, så det blir nok ganske fort flerehåper jeg. I tillegg har vi begynt å teste kimchi, som er fermenterte grønnsaker. Men foreløpig holder vi oss til teen. Vi får se hvor mye etterspørsel det blir, sier Maren.

Trening og kosthold: Den vanlige maten du heller bør velge