I høst omtalte Trd.by at Digg Pizza åpner sitt første spisested i Trondheim.

Lørdag inviterte de til velkomstfest i Nordre gate. Der delte de ut 500 gratis pizzaer.

Mange i kø

Mange trøndere trosset duskregn og bris for å få tak i gratis-pizzaen. Køen strakte seg langt nedover Nordre gate da dørene åpnet klokken 14.00.

Køen var lang lørdag ettermiddag. Foto: Christer Johnsen

Flere tok turen

Kompisene Leo Berg og Jonathan Jensen Nwadike hadde planlagt å spise gratis pizza, men snudde i det de så den lange køen.

– Vi får ta oss en lunsj en annen plass, sa kompisene på lørdag.

Kompisene Leo Berg og Jonathan Jensen var blant dem som sto i kø. Foto: Frøy E. Hamstad

Studentene Katrine Staurvik, Unn Smelvær Høgelid og Tiri Røgelstad fikk både pizzaer og sitteplass i regnværet.

– Vi har byttet mellom oss så vi fikk smake på alle. Jeg likte den med kylling best, sier Staurvik.

Katrine Staurvik, Unn Smelvær Høgelid og Tiri Røgelstad bestilte flere pizzaer. Foto: Frøy E. Hamstad

Høgelids favoritt var trøffel-pizzaen.

– Du blir veldig glad av sånne arrangementer. Jeg kommer nok tilbake. det ryktes at de skal ha nattåpent om helgen, så da blir det nok mye besøk, sier hun.

Slik så det ut inne i lokalet til Digg i Trondheim lørdag. Foto: Christine Schefte

– Vil bli en snakkis

I forkant av åpningen delte Digg Pizza også ut gavekort verdt 2000 pizzaer gjennom sosiale medier og en QR-kode ved lokalet.

De knæsj oransje pizzaeskene kjennetegner kjeden. Foto: Emelie Kjærnli

Til sammen forpliktet de seg altså til å dele ut 2500 gratis pizzaer allerede før åpning.

– Det er selvsagt litt et reklamestunt for bedriften, men vi gjør dette mest for å lage blest og bli en snakkis i byen. Vi kunne ha brukt disse pengene på markedsføring på Facebook eller Instagram, men jeg vil heller skape glede og gode minner for kundene, sier vekstsjef Christian Ziesler i Digg pizza.

– Folk elsker jo å få ting gratis, legger han til.

Daglig leder Christian Ziesler i Digg pizza tror gratis pizza er en suksess blant kundene. Foto: Emelie Kjærnli

God respons fra unge

Pizzakjeden gjorde et lignende stunt i Bergen da de åpnet der i høst. Den gang strakte køen seg rundt kvartalet.

– Vi fikk veldig god respons i Bergen. Det er mange studenter og et ungt miljø der, sånn som i Trondheim. Det var litt av grunnen til at vi valgte Trondheim som neste by å utvide til, sier Ziesler.

Pizzakonseptet har som mål å servere pizza på fem minutter. Foto: Frøy E. Hamstad

Han håper at folk både tar med seg pizzaen i farten og vil spise i lokalene.

– Jeg har stor på at vi blir godt tatt imot her. Folk har banket på de siste dagene og lurt på om de kan komme inn. Det er veldig gøy for oss.

Lea Aasen-Solbakk og Helle Norlun ventet en time i kø for å få pizzaen sin. Foto: Frøy E. Hamstad
Daglig leder Christian Ziesler. Foto: Frøy E. Hamstad

– Fornøyd

Daglig leder Ziesler var svært fornøyd med oppmøtet på lørdag.

– Jeg var litt skeptisk med tanke på været, men trønderne viser sin beste side, sa han mens køen pågikk.

– Det ser ut som køen her er lengre enn den som var i Bergen. Trønderne er vel kanskje hakket barskere enn bergenserne.