Da mikrobyggutsalget Taps åpnet på Bakklandet i april gikk det langt over forventning. Etter en uke var alle tankene med egenbrygget øl bunnskrapet.

- Det meste forsvant første åpningshelg, men noen dager etterpå var det helt tom. Det gikk vel rundt 400-500 liter øl på noen dager, sier daglig leder Jorg Solheim.

Pål Rolfsen (t.v) og Jorg Solheim har hatt større suksess enn forventet hittil med Taps. Foto: Privat

Sammen med Bjarke Knizek Vang og Pål Rolfsen driver han Taps. De tre driver bryggeriet Monkey Brew, og i de sju årene de har brygget, har de hatt drømmen om et eget sted.

Større tanker

Gutta hadde brygget opp det de trodde skulle holde en stund, men måtte finne fram bryggeutstyret raskere enn de trodde. Nå er det også på utkikk etter en utvidelse.

- Vi hadde ikke regnet med at det skulle gå så fort. Men det synes vi selvsagt var veldig gøy, sier Solheim.

Taps på Bakklandet går så det suser. Foto: Michelle Bjellmo

Det er foreløpig brygging på en ganske lav skala for Taps, som med sine 18 tappekraner også selger øl fra andre mindre bryggerier. En "batch" med øl, som brygges på bakrommet i lokalet, rommer 100 liter. Nå må de seg seg om etter større tanker for å temme etterspørselen.

- Vi må få lånt oss større tanker, sånn at vi kan brygge mer når vi først setter igang. Det tar mellom to til fire uker før ølet er ferdig, så da trenger vi enten flere eller større tanker, sier Solheim.

Vil ha eget bryggeri

Denne uka har de satt året juleøl, som de tror blir en suksess. Og nå er også kranene med det vanlige ølet de selger fylt opp.

- Mandag er bryggedag, og da går det mange timer med. Det er mye jobb bak, og da er det gøy at folk har lagt merke til oss, selv om vi fortsatt er små.

- Er det noe penger å hente i eget ølbryggeri?

- Foreløpig tjener vi jo litt, men ingen tar ut lønn. Det er ikke mye penger det er snakk om, men vi sparer til et eget produksjonsbryggeri sånn at vi kan selge øl andre steder også. Det er neste steg, sier Solheim.

Lik trd.by på Facebook