Trondheim kommune har planlagt å gi Torvet en extreme make-over.

- Det nye Torvet blir neppe ferdig før tidligst i 2018. Vi har også et omfattende arbeid foran oss med utskiftning og utbedring av ledninger og kabler i grunnen, sier Yngvar Gladsø ved utbyggingsenheten i Trondheim kommune til Adresseavisen (PLUSS).

Før den tid skal de derfor teste ut ulike konsepter, som kanskje blir tatt med videre når det nye Torvet blir klart.

Lik trd.by på Facebook

Arbeidet er allerede i gang og i løpet av sommeren kan du se og teste ut seks av dem:

1# Asfaltering

Rundkjøringen rundt Olav-statuen skal asfalteres, og asfalten blir liggende utover høsten.

Meningen er at hele Torvet skal få et jevnt dekke i fremtiden, slik at folk med rullestol og rullatorer kommer seg lettere frem.

2# Kompassrose/stjerne

På den midlertidige asfalten rundt statuen skal det bli malt en kompassrose eller stjerne, som skal vise himmelretningene.

3# Fornyet solur!

Soluret på Torvet har eksistert i mange år, men har den noensinne hjulpet deg med å finne ut hva klokka er?

Nå blir det i hvert fall enklere. Det skal males klokkeslett på asfalten rundt statuen, og Olav Tryggvason på toppen fungerer som viser.

4# Flere sitteplasser

Foto: mats krokstrand

Allerede nå er det kommet på plass flere nye sitteplasser. I løpet av sommeren skal kommunen teste ut plassering av møblene og ganglinjer.

5# Sett farge på Torvet!

Nå kan du hente fargekritt fra uterestaurantene eller i infoskranken på Torvet og dekorere slik du vil. Med mindre det ikke regner bort med en gang.

6# Labyrint

Snart kan du trimme hjernen på vei til Olav Tryggvason-statuen, for nå skal det males en labyrint som leder inn til landemerket. Hvordan den blir utformet er per nå hemmelig, men kommunen har lagt ut et hint: inngangen til labyrinten blir i sørvestlig breddegrad.

Det nye Torvet kan bli seende slik ut, med et helt nytt dekke. Det vil tidligst bli ferdig i løpet av 2018. Foto: torvetprosjektet