Lørdag kaster Trondheim seg inn i det gode selskap med andre store byer om å ha egen mathall. I helga åpner Trondheim Mathall, og vi har undersøkt nøyaktig hva du kan både bite tennene i, og ta med deg hjem fra butikken.
6 nye ting på Torvet i sommer
- Vi kommer til å ha et bredt utvalg med fokus på gode og lokale varer. Men det kommer også delikatesser og spesielle ting fra utlandet som vi tilbyr eksklusivt, forteller daglig leder, Anne Morkemo.
Svindyre dråper
Noe av det dyreste du kan bruke pengene dine på i den nye mathallen, blir nok en eksklusiv balsamicoeddik fra Østerrike. Gölles, som de dyre dråpene heter, er modnet i 20 år før den helles i en parfymelignende flakong og selges i desiliteren for 1000 kroner.
- Literprisen er ganske drøy, og det er absolutt noe eksklusivt. Men det er nok for de som er spesielt interessert. Jeg tror kanskje ikke jeg får solgt så mye av den, men noe blir det nok, mener Morkemo.
Spesiell sjokolade
For de med utviklede smaksløker skal også den lokale sjokoladeprodusenten Cielo lage en egen versjon til Trondheim Mathall. Og det er ikke helt tradisjonelle smaker de satser på.
- Cielo skal lage egne sjokolader vi skal selge her, og da blir det sjokolade med rømme, brunost, akevitt og klippfisk, forteller Morkemo.
- Det høres jo spesielt ut, har du smakt på dem?
- Nei, men jeg har stor tro på at de blir veldig gode. Også tror jeg det blir en hit blant turistene!
Dette blir du også å finne på Trondheim Mathall:
Langtidsmodnet okse og svin fra Trondheim Slakthus
Tran fra Havfruene på Inderøy
Ost fra alle ysteriene i Trøndelag, syv ulike stykker totalt
Spekemat fra Oppdal spekemat
Gravet laks og varmrøkt Sik fra Femundfisk
Vaktelegg fra Røros
Speket hvalkjøtt fra Det gamle røgeri
Rogn og avruga kaviar
Lefser fra Nordland
Trøfler fra Italia og Frankrike
Glutenfritt brød fra Klæbu håndbakeri
Ferske bakevarer fra Eidum gårdsbakeri
Økologiske melkeprodukter fra Rørosmeieriet
Lokalbrent kaffe
Økologisk gårdssmør og gårdsrømme Vidre Gård på Fosen
Tror du Mathallen blir en suksess? Legg igjen en kommetar!