Det er mange spennende og fine arrangementer denne helga, og her har vi plukket ut elleve av dem. Vil du få full oversikt, ta en titt på eventkalenderen vår, trd.events!

Mons Bendixen - Feiltolkning av sosiale signaler

Hvor: Sellanraa

Når: Torsdag, start klokka 19.00

Kanskje et foredrag er tingen? Foto: Therese Alice Sanne

Interessert og fascinert av psykologi? Førsteamanuensis og psykolog Mons Bendixen (NTNU) kommer til Litteraturhuset i Trondheim for å holde et foredrag om psykologien bak systematisk feiltolkning av sosiale signaler. Bendixen har forsket på seksuell trakassering, sosial utestengning, sjalusi og tilgivelse, seksuell anger, mistolkning av seksuelle signaler, konflikter og vold i nære relasjoner, antisosial og aggressiv atferd. Les mer om arrangementet på trd.events her.

NB: Foredraget er utsolgt, så her må du holde øyne og ører åpne om det dukker opp billetter andre ikke trenger!

Grytekonserter på Torvscenen

Hvor: Julemarkedet på Torvet

Når: Hver dag klokka 17.00

Artister og band spiller til inntekt for Frelsesarmeens velferdsarbeid og publikum bestemmer billettprisen selv! På torsdag er det Toy Savoy som trer frem på Torvscenen, på fredag kommer Therese Ulvan, lørdag kan du høre Nedsatt Oppførsel, og på søndag kommer Chand! Les mer her.

TEST DEG SELV: Julequiz: Hvor mye kan du egentlig om jula?

Ole Dalens Julekonserter

Hvor: Clarion Hotel & Congress Brattøra

Når: Torsdag (21.00), fredag (20.00) og lørdag (19.30)

Alle synger sammen-jul: Elg, Ida Jenshus, Arve Tellefsen, Åshild Mundal, Are Hembre, Ole Dalen og Tore Johansen var blant dem som sang sammen på julekonserten i 2015. Foto: Vegard Eggen

I år er det 31. gang Ole Dalen arrangerer julekonsert, og rundt 5 000 vil oppleve den tradisjonelle konserten med hemmelig artistliste. Dette kan virkelig by på god julestemning med folkekjære artister!

Fredagsbuffet: Julemat

Hvor: Stammen Cafe & Bar

Når: Fredag, klokka 17.00-19.00

Kanskje du skal teste ut vegansk julemat? Foto: Stammen Cafe & Bar

Kafeen pleier å ha en fast fredagsbuffet, men denne dagen er den forvandlet til en buffet med julemat. Her kan du oppleve et tradisjonelt julemåltid med en vegansk tvist, med blant annet soyaribbe, nøttestek og vegisterkake. Les mer her!

Man in Extreme Environments

Hvor: Studentersamfundet

Når: Fredag klokka 18.30-23.00

Mike Rutzen, eller «The Shark Man» om du vil, kommer til Studentersamfundet for å fortelle om sin forskning på hvithaien. I tillegg kommer Cecilie Skog og Lars Monsen. Cecilie Skog har gått på ski både til Nordpolen og Sørpolen, og har også besteget «The Seven Summits». Det vil si det høyeste fjellet på hvert av verdens sju kontinenter.

Lars Monsen er også kjent for mange, og er kanskje en av dem som har inspirert flest nordmenn til å oppdage villmarkingen i seg selv. Blant annet gjennom hans programmer på NRK, som «Ingen grenser».

No e D.D.E jul igjen

Hvor: Olavshallen, Store sal

Når: Fredag og lørdag, to forestillinger hver kveld

Nå er det tid for julekonsert med D.D.E igjen! Her fra en tidligere julekonsert i Olavshallen. Foto: Rune Petter Ness

Også i år kommer D.D.E til Olavshallen med den tradisjonsrike julekonserten «No e D.D.E jul igjen». For mange har dette blitt en obligatorisk del av juleforberedelsene, med kjente slagere, humor og noe til ettertanke. Les mer om arrangementet her.

Boksignering med Tegnehanne, Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm!

Hvor: Ark Brunhjørnet

Når: Lørdag, klokka 12.00-14.00 (Tegnehanne), klokka 13.30-15.00 (Svendsen og Hellstrøm)

Den populære tegneserieskaperen og illustratøren Hanne Sigbjørnsen, også kjent som Tegnehanne, besøker ARK Brunhjørnet for å signere sin nyeste bok. Du har sikkert sett tegningene hennes i Aftenposten! Les mer om arrangementet på vår eventkalender, trd.events.

Dette er ikke den eneste boksigneringen på lørdag. Den populære duoen Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm besøker også ARK Brunhjørnet for å signere sin nye bok «Truls à la Hellstrøm: mesterkokk på 1-2-3». Les mer her.

Krafttak for Omsorgskafeen

Hvor: Kafé Larssen

Når: Lørdag, klokka 12.00-02.00

Sammen med frivillige arrangerer de ansatte på Kafé Larssen et krafttak for å samle inn penger til Omsorgskafeen Trondheim. Omsorgskafeen gir tilbud om gratis middag i varme lokaler til rusmisbrukere og hjemløse i Trondheim. Hele 14 artister og band skal opptre i løpet av dagen. Alle midlene som blir samlet inn går til Omsorgskafeen!

Livid + Kråkesølv

Hvor: Livid Jeans

Når: Lørdag, dørene åpner klokka 20.00

Opplev bandet Kråkesølv i spesielle omgivelser - i klesbutikken Livid Jeans! Foto: Finn Walther

Klesbutikken Livid Jeans i Olav Tryggvasonsgate har det siste året arrangert en rekke konserter i butikklokalene etter stengetid. Lørdag skal det nordnorske bandet Kråkesølv fylle butikken med musikk. Dørene åpner klokken 20.00, og konserten starter ikke lenge etterpå.

Julekonsert med Nidarosdomens Guttekor

Hvor: Nidarosdomen

Når: Lørdag klokken 18.00

Nidarosdomens Guttekor inviterer til julekonsert lørdag. Bildet er fra en tidligere konsert. Foto: Kim Nygård

Sammen med Trondheimsolistene og Arve Tellefsen, under ledelsen av Bjørn Moe, inviterer Nidarosdomens Guttekor til julekonsert. Dette er Norges eldste og et av Europas beste guttekor, og gjennom mange år har julekonsertene blitt en tradisjon for mange.

NB: Konserten er utsolgt, så her må du holde øyne og ører åpne om det dukker opp billetter andre ikke trenger!

Den store juletrefesten

Hvor: Byscenen

Når: Lørdag, dørene åpner 20.30

Dette er en alternativ førjulsaften for pop- og rockelskere. Per Borten og co samles på Byscenen med en haug vokaltalenter for å gjøre stas på den litt alternative delen av Pop og Rock. Aldersgrense er 18 år. Les mer om arrangementet på Trd.bys eventkalender, trd.events.

Julemarked: Secondhand & Vintage

Hvor: Bror Bar

Når: Søndag, klokka 13.00 til 18.00

Dette slagordet er malt på veggen til gjenbrukskonseptet Sarah Panter på Mercursenteret. Sammen med Prisløs arrangerer de gjenbruksjulemarked! Foto: Alf Simensen

Butikken Prisløs og Sarah Panter arrangerer Trondheims største gjenbruksjulemarked nå på søndag, for å oppfordre flere til å la julegavehandelen til å bestå av mer secondhand. Butikkene tar med seg jul- og vintervarer og arrangerer markedet i restaurantens andre etasje. Les mer om arrangementet på eventkalenderen vår her.

SJEKK UT DETTE: Trd.by søker unge, engasjerte stemmer!

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook