– «Addicted» handler om når man er i et forhold hvor den ene parten er såpass avhengig av den andre at man finner seg i altfor mye dritt fordi følelsene tar overhånd, sier Elveseter Abrahamsen.

Den ferske singelen ble utgitt på Spotify fredag, og både sounden og teksten er nærmere Lilas egen musikalske visjon enn i tidligere singler.

– Denne låta er slik sound jeg virkelig vil ha! Jeg byttet plateselskap fra Universal Music til Drabant Music i Oslo, noe som har gjort at jeg fått mer kreativ frihet og kontroll.

Humans of Trondheim: Emma og Conor lever, produserer og spiller sammen

Oppdaget som 11-åring

Det er fire år siden Lila imponerte selveste Ellen DeGeneres, som la ut hennes coversjon av Demi Lovato-hitten «Give Your Heart a Break» på showets offisielle hjemmeside.

– Du kommer ikke til å tro at denne sangeren er bare 11 år! Man skulle tro denne jenta var født med en mikrofon i hånda, skrev DeGeneres, som bidro til hypen som overbeviste Universal Music til å gi henne platekontrakt.

Lila er en av de yngste artistene som noensinne har skrevet kontrakt med Universal Music. I 2017 har hun gitt ut musikken på Oslo-labelet Drabant Music, for å få mer kontroll over sitt musikalske uttrykk. Foto: Kristian Hole

Fire år seinere kan Abrahamsen skryte av fire utgitte singler, i tillegg til den helt nye låta «Addicted». Hennes største hit hittil er «Don’t let go» – som nærmer seg imponerende seks millioner strømminger på Spotify.

Nå håper hun at «Addicted» vil slå nye, personlige rekorder.

– Jeg ønsker alltid å overgå meg selv, samtidig som jeg håper at lytterne mine liker det jeg gjør.

Utenlandske fans

Lila fikk i år gullplate i Norge for singelen «Don’t let go», etter at den passerte to millioner, norske strømminger. I ettertid har hun i tillegg fått flere millioner plays fra utlandet.

Lila fra Lyngdal er glad for at hun også har flere lyttere i utlandet, i tillegg til Norge. Foto: Kristian Hole

– Da vi sjekket hvor lytterne mine kommer fra, i anledning «Don’t let go», fant vi ut at to millioner bor i Norge. De resterende fire millionene var fordelt utover land som Tyskland, England og Polen. Det er veldig gøy for meg at jeg har mange lyttere i utlandet.

– Får du lyst til å dra på Europa-turné når du ser slike tall?

– Jeg føler egentlig ikke at jeg er klar. Først vil jeg lage nok låter som jeg kan stå for før jeg drar på en slik turné. Jeg vil heller i første omgang spille på arrangementer som VG-lista og Pink Party.

Flytter til Kristiansand

Lila er ikke en artist som dagdrømmer om å jobbe med superstjerner, men likevel er det en produsentduo fra Norge som hun gjerne skulle vært i studio med.

Lila bor i dag i Lyngdal. Til neste år flytter hun til Kristiansand for å studere musikk. Foto: Kristian Hole

– Stargate synes jeg er utrolig dyktige, og det hadde virkelig vært spennende å få til en låt sammen med dem.

– Er det noen artister du ser spesielt opp til?

– Jeg liker både væremåten og uttrykket til Adelé, som er fantastisk flink. Zara Larsson er også helt rå. Det er synd jeg ikke var gammel nok til å se henne på Palmesus i sommer.

– Hvor går veien videre for deg til neste år?

– Planen er å fortsette å skrive på egne låter med et team i Oslo, jobbe i studio, og å begynne på musikklinjen på Vågsbygd videregående skole.