- Vi vil bruke sangen til å vise vårt engasjement. Derfor skal alle synge «We are the World», har elevrådslederne på Thora Storm, Ulrik Adolfsen og Mona Elfareh uttalt til Adresseavisen.

Elevene stilte mannsterke og med paroler. Foto: Ketil Blom

Erika Bergan Norwich var forsanger, mens både elevene på scenen sang med i det velkjente refrenget. Også de hundrevis av elevene som fylte Torget stemte i, sammen med svaiende plakater med slagord som: "Abbasi er allerede hjemme", "Trygghet er en menneskerettighet" og "Gir oss ikke læll". Sangen fortsetter en liten stund etter musikken har stoppet, helt til en stormende jubel tar over.

Elevene ved Thora Storm og andre skoler i Trondheim marsjerte i protest mot den nylige dommen der søsknene Taibeh (18), Ehsan (15) og Yasin (20) og deres mor Atefa Rezaie, mistet sin oppholdstillatelse etter over fem år i Norge.

Saken til Abbasi-søsknene har engasjert hundrevis av studenter fra minst ti forskjellige skoler i Trondheim. Foto: Ketil Blom

Ifølge operasjonsleder Arnt Harald Aaslund har politipatruljen som bisto med blant annet trafikkavvikling, anslått at det var omtrent tusen personer på Torget under demonstrasjonen.

Politiet anslår at det var rundt tusen som deltok i demonstrasjonen på Torget, onsdag formiddag. Foto: Ketil Blom