- Hvordan kommer man egentlig på noe som helst? Jeg bare satt i studioet og jobbet med en beat. Nynnet og sang. Og plutselig bare kom første strofe, svarer Nina Grødahl på spørsmålet om hvordan hun kom på tanken å skrive en sang om dysleksi.

Første strofe i sangen «No average princess» lyder som følger: Pretty little girl. They said I was a hopeless case then. I would never learn. They told me I was slower than the rest.

- Til slutt ble det min historie.

Fra Paul McCartney-skolen

Trondheimsjenta har tidligere studert på den prestigefulle skolen The Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), som også kalles Paul McCartney-skolen. Hun var også å se på TV-skjermen i vår under årets Melodi Grand Prix med trøndergruppa In Fusion.

Hun har nå flyttet tilbake til England, og har nå bodd i London i litt over tre uker. Foreløpig er hun ingen Londoner, men hun har brukt de første ukene på blant annet yoga, dansekurs og praktiske gjøremål som å fikse bankkonto.

- Har du flyttet til London for å satse?

- Ja, man kan si det. Men jeg drar også hit for å få inspirasjon og for å lage ny musikk. Jeg liker å følelsen av å være liten og usynlig i en stor by. Også skjer det så mye rart og det er så mye folk her at man kan dumme seg ut uten at noen snur seg på gata.

Ser styrken i seg selv

Bakgrunnen for sangen er hennes egne opplevelser knyttet til det å ha dysleksi. Nina sier hun slet med å komme seg gjennom skolegangen.

- Jeg leste sakte og var nervøs mens bokstavene danset rundt på siden, og jeg kunne ikke løst et matteproblem hvis det sto om liv.

Da hun var yngre likte hun ikke å bruke ordet dysleksi, siden hun mente det hørtes ut som en sykdom.

- Jeg opplevde at jeg ble avfeid som lat, mens jeg ikke turte å si at jeg prøvde så godt jeg kunne.

I dag ser hun styrken i seg selv, og vet at hun er like god som alle andre.

- Nå vet jeg at jeg kan lære, jeg bare lærer på en annen måte.

Sangen handler også om alle som er annerledes.

- Den handler om alle som faller utenfor den trange boksen for de som er normale. Og at dem og jeg skal komme oss opp og fram.

I den siste singelen sin synger Nina G en egenskrevet tekst om dysleksi, og det å være annerledes. Foto: Alan Byland

Neste blir en ballade

Hun har fått gode tilbakemeldinger på sangen, og har faktisk allerede en ny singel liggende klar. Selv om lanseringsdatoen foreløpig ikke er satt.

- Den singelen er det nærmeste jeg kommer en ballade. Den er ganske trist, og det er en stor vokal på den. Så det blir kult å få vise fram en annen side av meg, sier hun.

Fokuset hennes framover er å bli sterkere på de ferdighetene hun allerede har, som dansing og låtskriving.

- Det er klart jeg har store drømmer og mål, men samtidig jobber jeg med å være i nuet. Det å jobbe med musikken akkurat her og nå.

Alltid vært en uvanlig prinsesse

Trønderjenta har alltid visst at hun ville bli artist.

- Det er sikkert en klisjé, men mamma sa at jeg sang før jeg kunne snakke, og danset før jeg kunne gå. Så det har jeg sannsynligvis vært klar over helt siden jeg hoppet rundt overalt i prinsessekjoler og sang Disney-sanger.

Hun forteller at hun alltid ville ha på seg prinsessekjolene.

- Men merkelig nok ikke på karneval. Da skulle jeg være normal.