Du trenger ikke noe mer enn en treningspartner for å få til ei skikkelig god økt i sommer! Denne økta kan du nemlig gjennomføre hjemme i stua, i hagen på ferie eller i lunsjpausen. Dra med deg kjæreste, venn eller kollega på denne herlige økta hvor begge får trent hele kroppen. Det er sosialt, gøy og ikke minst en god utfordring for kroppen. Denne økta har seks øvelser, gjerne ta 2-3 sett per øvelse for å få skikkelig god treningseffekt!

1. Pushups på partner

Foto: Privat
Foto: Privat

Pushups er en utrolig god øvelse for overkroppen, og den blir hakket tyngre om man tar den med partner. En starter under, mens den andre ligger på toppen med føttene på partners skuldre og hender på partners ankler. Gå ned i pushups samtidig, og skyv opp til utgangsposisjon igjen. Ta 8-10 repetisjoner hver, før dere bytter plass og gjentar på nytt.

2. Hockey og triceps-dips.

Foto: Privat
Foto: Privat

Her får både armer og bein jobbet! Den ene står i hockey, jo lengre ned en kommer med rumpa jo tyngre blir det. Partner tar 12-15 tricepsdips på knærne til den som står i hockey, før dere bytter.

3. Seteplanke og bulgarske utfall

Foto: Privat
Foto: Privat

Dette er en superkombinasjon for bein og rumpe. Den ene står statisk i seteplanke, her er det viktig at rumpa presses opp slik at overkroppen holder seg strak under hele øvelsen. Partner tar 10 bulgarske utfall på hvert bein før dere bytter.

4. Knebøy og pushups

Foto: Privat
Foto: Privat

Her jobber både bein og overkropp, hvor den ene tar pushups og den andre tar knebøy. Her er det viktig å jobbe samtidig, slik at man går ned og skyver opp igjen på samme tidspunkt.  Ta 10-12 repetisjoner før dere bytter.

5.  Magefirkant

Foto: Privat
Foto: Privat

Denne øvelsen er utrolig bra for kjernen når det kommer til begge partene. En ligger på ryggen med strake armer, og partner legger beina i armene samtidig den tar grep rundt anklene. Begge strammer kjernen, før den som ligger på bakken setter seg opp i sittende posisjon med strake armer. Senk rolig ned igjen, og ta 6-8 repetisjoner før dere bytter.

6. Sideplanke på partner

Foto: Privat

Sideplanke er enda en super øvelse for kjernen, og det er mulig å ta den til et helt nytt nivå med en partner! Den ene står i sideplanke på bakken, mens partner legger beina på skuldre og hofte samtidig som den ene hånda støtter seg i bakken. Her er det viktig at begge løfter hofta godt opp, slik at kroppen danner en rett linje fra fot til skulder.

Denne artikkelen er tidligere publisert hos Trd.by, men deles på nytt til glede for nye lesere.