– Jeg føler at man har det gøy, samtidig som man trener. Det betyr at en har funnet den rette treningsformen, sier Linda Tveiten (30) entusiastisk.

Hun var en av treningsdeltakerne under denne ukas «Jumping Frog»-session i kjelleren på Vågsbygd Kulturhus i Kristiansand.

Vi ble med for å lære om den relativt nye treningsformen, som blant annet handler om å styrke kjernemuskulatur, kondis og balanse gjennom en intensiv time på mini-trampolinen.

Trd.by har vært i kontakt med treningssentrene her i Trondheim på jakt etter muligheter for å teste treningsformen, men inntil videre er det ingen av kjedene her i byen som tilbyr «Jumping Frog».

Linda Tveiten (30) har vært med på «Jumping Frog»-timer flere ganger. Foto: Kristian Hole

Skal definitivt fortsette

Tveiten (30) sier videre at det var en venninne som introduserte henne for treningsformen i Kristiansand. Hun synes konseptet hørtes spennende ut og bestemte seg for å bli med på moroa.

– Jeg er veldig fornøyd siden det er så variert trening. Dette er definitivt noe jeg kommer til å fortsette med framover.

Linda Tveiten (t.v.) følger nøye med på instruksene til «Jumping Frog»-instruktør Gracjana Buraczynska. Foto: Kristian Hole

– Hvordan vil du beskrive en økt med «Jumping Frog»?

– Det er veldig tungt, men samtidig ekstremt bra kondisjonstrening.

I videoen under kan du se en snutt fra treningsformen:

- Tror det vil bli mer populært

Instruktør Gracjana Buraczynska (28) ble inspirert til å innføre treningskonseptet i Kristiansand etter at hun falt pladask for «Jumping Frog» i hjemlandet Polen for flere år siden.

«Jumping Frog»-instruktør Gracjana Buraczynska (28). Foto: Kristian Hole

Men her i Norge har konseptet kun eksistert i et par år.

– Polen, Sverige og USA er bare noen av landene hvor «Jumping Frog» har blitt kjempepopulært. Men her i Norge har ikke så mange prøvd det enda, men folk har nok sett det på YouTube eller på «Norske Talenter».

– Men er dette en kortvarig trend eller en treningsform som du tror vil bli større?

– Dette er noe nytt i Kristiansand og i Norge. Men jeg tror og håper det vil bli mer populært med tiden, siden denne formen for trening er bra for både kjernemuskulaturen, kondisen og balansen, sier Buraczynska og legger til:

– Treningen er veldig effektivt, og gir god resultater for å slanke seg samtidig som det er gøy. Siden man står på på trampoline i løpet av trening, får du ikke så stor belastning i leddene. Derfor håper jeg at «Jumping Frog» skal være tilgjengelig i hvert treningsstudio i Kristiansand, noe jeg gjerne vil samarbeide om.

Treningsdeltakerne holdt tempoet gjennom hele timen. Foto: Kristian Hole

– Mest damer

Under mandagens økt var det ingen menn å spore på «Jumping Frog»-treningen. Buraczynska sier at noen har vært innom tidligere, men at det primært kommer damer.

– «Jumping Frog» er for alle, men de som kommer tilbake er som oftest damer fra 30- til 50 år, sier hun avslutningsvis.