En studie viser, ifølge Forskning.no, at tre veldig enkle triks kan hjelpe til vekttap. Uten sulting eller hard trening med lavt kaloriinntak.

Selvfølgelig krever det tålmodighet, men det er ofte sagt at det er de små grepene som faktisk varer.

1. Spis saktere

Det er vel noen som kjenner seg igjen i ulvehungeren som kaster seg over deg idet du kommer hjem etter en lang dag på skole eller jobb. Som i samme åndedrag får deg til å sluke middagen, og kanskje deretter i fosterstilling på sofaen etter en real matoverdose.

En observasjonsstudie gjort av 60 000 mennesker i Japan viser at det å spise sakte, rett og slett har sammenheng med vekttap.

Undersøkelsen, som startet i 2008 og ble avsluttet i 2013, ble utført av et helseforsikringsselskap og funnene er publisert i tidsskriftet BMJ Open.

- De som fikk i seg maten i normalt tempo, hadde 30 prosent mindre risiko for å være overvektige. Og de som spiste sakte, hadde hele 40 prosent mindre risiko for å være overvektige, sammenlignet med de som typisk slukte i seg maten, skriver nettstedet.

2. Minimere snacksen etter middag

De som spiste snacks etter middagen hadde større risiko for å legge på seg, ifølge undersøkelsen.

- De som unngikk å ha i seg noe etter middag, holdt seg altså slankere, skriver nettstedet ut fra undersøkelsen.

3. Sene måltider

Forskerne i denne undersøkelsen fant ingen sammenhenger mellom vektøkning og de som skippet frokosten, selv om det er flere forskere som mener at å unngå frokost faktisk kan bidra til vektøkning.

Men i deres undersøkelse så de en sammenheng mellom vektøkning og de som spiste måltid sent på kvelden.

Forskning.no presiserer at siden dette var en observasjonsstudie kan ikke forskerne konkludere med at spisetempo er en årsak til forskjellene i vekt.

- Det kan like gjerne være slik at personer som spiser sakte av andre grunner får i seg mindre mat eller er mer aktive enn de som sluker maten.

Denne artikkelen er publisert hos Trd.by tidligere, men deles på nytt til glede for nye lesere.