Med interesse for både turn, dans og styrketrening, var det ikke vanskelig å friste Bjørg til å prøve studentidrettslaget NTNUIs første pole sport-time for fire år siden.

- Jeg googlet «pole sport». Jeg fant ut at jeg måtte bli med på en time, fordi det så kult ut, sier hun.

Dansesporten gjorde henne frelst. Hun forklarer at i pole sport kan hun kombinere dynamiske triks, styrketrening og salto.

- Jeg blir en ninja, legger Bjørg til.

Det å lære nye triks og utfordre kroppen, gir henne en mestringsfølelse.

Hard trening for å imponere dommere

Akkurat nå er Bjørg i San Fransisco i USA på ferie. Likevel går hun ikke én uke uten dansing. Det er tross alt VM i pole sport 12. juli i Spania. For to år siden kom hun på 20. plass. I år håper hun på å gjøre det bedre.

- Selv om jeg er på ferie, blir det noen økter i uka. Disse består av to koreografiøkter, og to økter med bygging av styrke og utholdenhet.

Bjørg Granly. Foto: Privat

For at Bjørg skal gjøre det bedre i år enn i fjor, krever det hard trening. Dommerne i Spania krever nemlig perfekt utførelse av elleve triks, samt originalitet og kreativitet.

- De elleve triksene skal inneholde fem styrkeøvelser, fire som utfordrer fleksibilitet og to «spins», sier hun.

Bjørg forklarer at «spins» er å gjøre et element flere runder rundt stangen. Om dommerne i Spania ikke kjenner igjen en «spin» eller et annet triks Bjørg planlegger å utføre, får hun tre minuspoeng. Om trikset gjøres i feil vinkel, får hun ingen poeng.

Selve koreografien og vanskelighetsgraden er derimot noe som gir plusspoeng – noe Bjørg også satser på i Spania.

Bjørg Granly må i koreografien blant annet utføre elleve triks. Foto: Willy Larsen

Dansende sivilingeniør

Når Bjørg ikke danser, jobber hun som sivilingeniør. Hun er opprinnelig fra Oslo, men flyttet til Trondheim for å studere for 14 år siden. Dansefoten ble lett da Bjørg oppdaget NTNUI Dans. Noe av det beste med å drive med pole sport, er folkene hun omgås med.

- De jeg trener sammen med på Trondheim pole studio, og de jeg møter på andre dansestudio er fantastiske folk. Føler at jeg har noen som støtter og pusher, sier hun.

Gode støttespillere er en drivkraft og motivasjon for Bjørg. At de nærmeste drar helt til Oslo for å vise sin støtte, finner hun rørende.

- Noe av det helt spesielle er når man har trent lenge på en koreografi, og så hører man Trondheimsgjengen som står på sidelinjen og heier, sier Bjørg.

Neste år vil NM i pole sport finne sted i Trondheim. Det ser Bjørg frem til.