Livet som student på lesesalen kan bli stillesittende. Det har en gjeng studenter tenkt å gjøre noe med ved å starte kampanjen «Aktiv campus».

- Vi har laget ei løype på campus rundt Gløshaugen der studentene kan samle trimpoeng. De blir også oppfordret til å delta på ulike aktiviteter. Hverdagsaktiviteten er utrolig viktig for helsa, sier Camilla Salvesen.

Følg trd.by på Facebook

Alene eller som lag

For å være med, laster man ned en app der de registrerer trimpoengene de samler.

- Målet er at studentene får en mer aktiv hverdag. De kan delta alene, eller flere kan registrere seg som et lag. Men alle postene er utendørs, så det er mulig for dem som ikke er studenter å bli med også, oppfordrer Salvesen.

Hun står bak aktivitetskonkurransen sammen med Line Høgli, Magne Tveit Bolstad, Silje Oksholm Arnøy og Tina Maria Skaar. Oppgaven er en del av «Eksperter i team» ved NTNU og et samarbeid med studentidretten SiT.

«Aktiv campus» Bak står Camilla Salvesen, Silje Oksholm Arnøy, Line Høgli og Tina Maria Skaar. Foto: anne-marit dahl

12 poster

- Vi har valgt å ha fokus på hverdagsaktiviteten når vi har laget oppgavene. Selv om du trener to ganger i uka, kan du være ganske inaktiv totalt sett, sier Magne Tveit Bolstad.

Til sammen har de laget 12 poster der deltakerne kan sjekke inn.

- Vi har gjort mye rart mens vi har laget dette, sier studentene som håper deltakerne blir inspirert til å røre seg litt ekstra. Det kan være så enkelt som å ta trappa i stedet for heisen. Med oppgavene viser de at det mulig å få opp pulsen ved å bruke nærmiljøet. Og i tillegg til å teste formen på en av postene, vil de også bli bedre kjent på campus, og kanskje de også får seg nye venner.

- Finn en stein eller en benk og hopp, oppfordrer de og håper flere studiesteder vil la se inspirere av konseptet.

Enkle oppgaver: Tina Maria Skaar og medstudentene har laget til sammen 12 poster med ulike fysiske utfordringer spredt ut over campus på Gløshaugen. Foto: anne-marit dahl

13 prosent av studentene er inaktive

Espen Munkvik er velferdsdirektør i Studentskipnaden og har oversikt over de norske studentenes aktivitetsvaner gjennom Studentenes helse- og trivselsundersøkelse som gjennomføres hvert fjerde år.

- Ser man på studentpopulasjonen totalt, så trener sju prosent mer enn seks ganger i uka, sier Munkvik om tallene som er fra 2014.

Med trening menes aktivitet som gjør deg andpusten og svett.

- Samtidig er det 13 prosent av studentene som ikke blir andpustne og svette, og på NTNU-nivå er det ti prosent som er registrert som ikke fysisk aktive i løpet av ei uke, sier Munkvik.

Han liker godt at kampanjen «Aktiv campus» setter søkelyset på hverdagsaktiviteten.

- Skal man innfri Helsedirektoratets anbefaling om 30 minutter med fysisk aktivitet hver dag, må man trene cirka tre økter i uka. Mye handler nok om å motivere studentene, tror Munkvik.