- Jeg liker å kalle det 40-årskrisa mi, sier Tiril Christensen og ler høyt.

Følg trd.by på Facebook

Hun sikter til de lyse lokalene til Shape Up Pilates i Carl Johansgate i Midtbyen, som har blitt hennes egen arbeidsplass og bedrift.

Hekta på Pilates

I januar åpnet hun dørene, og satte en foreløpig spiker i kista på den gamle karrieren.

- Etter ti år i HR (Human Resource)-bransjen fikk jeg litt nok av det høye tempoet og all reisingen. Jeg ville satse på noe eget som gir meg en annen glede, og åpenbaringen fikk jeg etter en pilatestime på venninneferie i Spania. Da skjønte jeg at det er dette jeg må satse på, forteller Christensen.

Christensen ble selv hekta på pilates i Australia, og mener studioer som hennes er vanlig i andre land. Foto: Michelle Bjellmo

Da hun gikk på masterstudiet i Australia ble hun hekta på pilates for første gang, men etter at hun flyttet tilbake til Trondheim har hun savnet et spesifikt tilbud for treningsformen.

- Mange treningssenter tilbyr pilates, men her er det noe annet. Vi underviser kun i pilates og det er små og personlige grupper og individuelle timer. En helt annen setting, mener Christensen.

Har du lest om Ingrid (24) som er den eneste i Trondheim med denne hobbyen?

- Trening for alle

I forrige uke ble de første fem deltakerne på seksukers-kurset ferdig, og nå jobber Christensen med å bygge opp studioet, som hun absolutt mener har livets rett i Trondheims treningsjungel.

- Pilatesstudio er vanlig i utlandet og alle de store norske byene har ett, så det var på tide at det kom til Trondheim også. Pilates er slett ikke noen «Hollywood-frue»-trening og er noe som passer for alle, mener Christensen.

Pilates er treningf for alle, mener Tiril Christensen. Foto: Michelle Bjellmo

Hun har hatt kunder som strekker seg fra idrettsprofiler til spreke 70-åringer.

- Pilates handler i bunn og grunn om å styrke ryggmuskulaturen, og det har alle godt av uansett alder eller fysisk form. Vi praktiserer i hovedsak i klassisk pilates som er den grunnleggende formen som blir mer og mer populær.

Og hvis du trodde at det er lette saker, mener Christensen du kan få deg en overraskelse.

- Man trener muskelgrupper som kanskje aldri har blitt trent før, så selv de som trener hver dag kjenner det godt etter en time på matta eller et av apparatene her, lover Christensen.

Les også om Martine (17) bokser med akrylnegler og rosa hansker!