Er du nysgjerrig på de nye kakene og tertene i disken til Fairytale? Eller har du funnet din favoritt og ikke tatt sjansen på å prøve noen andre enn den? Sliter du kanskje med å bestemme deg for hvilken som ser aller best ut? Vel, vi har spist oss gjennom sortimentet for å gjøre jobben lettere for deg.

Men vær oppmerksom, smak og utvalg kan variere fra dag til dag alt etter hva kokken føler for. Likevel vil bestselgere som sitron- og marengsterte, bringebær- og sjokoladekake, samt red velvet stort sett alltid være i disken.

Kakene og tertene er vurdert etter smak, konsistens og utseende. Alle koster 65 kroner.

Blåbærterte med marengs

Mild og snill krem i bunnen av terteskjellet. God konsistens, men litt vanskelig å få tak på smaken. Kremen er toppet med en raus mengde friske blåbær og velsmakende blåbærsyltetøy. Det ser veldig innbydende ut. Kronen på verket er en silkemyk marengs. Vi får opplyst at terteskjellene blir levert kaféen ferdig, noe som trekker ned helhetsinntrykket noe. Vi savner den gode hjemmelagde smaken av smør i bunnen, dette ble litt pregløst. Ellers en godt komponert terte med smaker og konsistenser som harmonerer godt sammen.

Terningkast: 4

Sitron- og marengsterte

Frisk smak av sitron i kremen, selv om den hadde tålt litt mer sting av sitronskall. Digg med sprøtt skjell mot silkemyk sitronkrem. Kombinert med deilig myk brent marengstopp blir dette en bra opplevelse. Terten ser i tillegg skikkelig bra ut.

Terningkast: 4

Pasjonsfrukt- og marengsterte

Mm, dette smaker skikkelig av pasjonsfrukt. Kremen i bunnen av terten er myk og fyldig som vi kjenner igjen fra de andre tertene, men den skiller seg positiv ut med sin fantastiske smak av pasjonsfrukt. Dette var en skikkelig godsak som også ser bra ut. Kombinert med den friske smakfulle kremen, kommer den lette søte marengstoppen helt til sin rett. Diskens beste terte i dag.

Terningkast: 5

Pasjonsfrukt- og sjokoladekake

Lekker kake med pasjonsfruktmousse og sjokoladekjerne. Moussen smaker godt av pasjonsfrukt, men hakket snillere enn terten. Luftig sjokoladebunn med god sjokoladesmak. Det friske jordbæret på toppen balanserer den søte kaken helt perfekt. Kaken er formet som en miniformkake og ser skikkelig fancy ut.

Terningkast: 4

Salt karamellkake

Salt og søtt. Finnes ikke en mer avhengighetsskapende kombinasjon enn det. Veldig god og fyldig sjokoladebunn, men kremen er bittelitt for salt og kunne godt ha smakt mer karamell. Men konsistensen er bra og kaken ser bra ut, selv om marengstoppen godt kunne ha vært byttet ut.

Terningkast: 4

Red velvet-kake

Dette er en av kaféens mest populære kaker. Den er i tillegg glutenfri. Tradisjonelt lages denne amerikanske klassikeren av en rødfarget kakebunn tilsatt litt kakao med kremostfrosting. Her lages den av sjokoladekakebunn med mild sjokoladekrem. Gode og snille smaker og konsistenser, men vi får ikke helt red velvet-følelsen. Kremen på toppen trekker heller ikke opp. Likevel en likanes kake som i tillegg ser veldig fristende ut.

Terningkast: 4

Bringebær- og sjokoladekake

Wow, for en avslutning. Denne var verdt å vente på. Frisk bringebærkrem på mørk og kraftig sjokoladekakebunn. Kombinasjonen er gjort på mesterlig vis og smakene komplementerer hverandre perfekt. Kaken ser i tillegg smashing ut, med sin bringebærrøde topp. Marengstoppen er overflødig, men det blir likevel full pott.

Terningkast: 6