Vi har samlet noen apper som er kjekke, og noen ganger helt nødvendig, å ha om du skal bevege deg rundt eller gjøre ulike ting i Trondheim.

Buss

AtB går gradvis over til en ny portal for reise- og sanntidsinfo og kjøp av billett - og er i gang med å samle de ulike tjenestene. Frem til nå har du måttet bruke to ulike apper, AtB Reise for planlegging av reisene dine, og AtB Mobilett for billettkjøp.

Den nye appen, som har fått navnet AtB, erstatter i første omgang dagens AtB Reise for reiseplanlegging, og på sikt vil den også erstatte AtB Mobillett for billettkjøp.

Slik ser den helt nye AtB-appen ut. Foto: Skjermdump

Trondheim Bysykkel

Om du vil benytte deg av bysykkel-tilbudet i byen, må du også laste ned en app. Det er gjennom Trondheim Bysykkel-appen du får til å låse opp og låse igjen syklene. Du får også se hvor mange sykler som er tilgjengelige der du ønsker å hente en sykkel, og du får oversikt med kart.

Du får også statistikk over alle turene du har syklet, hvilke strekninger og varighet på turene dine!

Ryde, Voi, Zvipp og Tier

I samme åndedrag kan vi nevne Ryde, Voi, Zvipp og Tier, de fire aktørene som driver utleie av elsparkesykler her i byen.

Matlevering

Det er to ulike hjemleveringstjenester i Trondheim: Wolt og Foodora.

Foodora til venstre, Wolt til høyre.

Både Wolt og Foodora lar deg bestille mat gjennom apper med samme navn. Oppdag alle Trondheims restauranter!

Studentbevis

Det finnes også en egen studentbevis-app! Hvis du først skal reise med mobilletten til Atb må du vise gyldig studentbevis, og dette kan man laste ned på app. I tillegg er det mange butikker, kafeer og arrangementer som har egne tilbud eller priser for studenter, og da er det kjekt å ha med en digital utgave av studentbeviset ditt hvor enn du går.

Trondheim Kino

Trondheim Kino har egen app, som er gratis å laste ned og bruke - helt fram til du kjøper en kinobillett, selvfølgelig.

Her kan du sjekke hvilke filmer som går, enten på Prinsen eller Nova, kjøpe billetter og du kan også dele dem med venner på sms om du har lagt ut for flere.

Too good to go

Maten skal havne i magen og ikke i søpla, er et slagord hos Too good to go. I Trondheim er det mange hoteller, restauranter, kiosker og kafeer som legger ut mat de ikke har fått solgt, til reduserte priser. Bra for lommeboka, bra for miljøet!

Kjøpesenter

Mange av byens kjøpesenter har egne apper med både nyheter og rabattkoder. Du trenger kanskje ikke alle, men det kan være penger å spare om du for eksempel laster ned appen til det senteret du bruker oftest. Både City Syd, Trondheim Torg, Solsiden senter og City Lade har egne apper.

Smartpark

Hvis man kjører bil kan det rett og slett være greit å ha en app hvor du kan betale parkering.

Mazemap

Finn frem på campus! For deg som er NTNU-student er denne kjempefin å ha fordi du får tilgang til interaktive kart over NTNU.

Veldig nyttig hvis du har gått deg bort og ikke finner fram til rommet du har booket eller ikke vet hvor forelesningssalen ligger.

Ut.no turguide

Du må prøve å bli kjent i byen: Den Norske Turistforenings app Ut på tur viser de høyeste toppene i hver kommune. Det er oversikt over hvordan man skal komme seg dit, kart og sjekk inn. De som er turglade og vil oppleve naturen i Trondheim bør laste den ned.

Taxi

I Trondheim er det flere taxiselskaper som frakter folk rundt omkring i byen, som for eksempel Trøndertaxi, Norgestaxi, Jip og Christiania taxi. Alle har apper der du kan direktebestille og forhåndsbestille, enkelt og greit.

Trd.by og Adresseavisen

Redaksjonen vil selvfølgelig anbefale vår egen og Adresseavisens app, hvor du kan lese våre siste nyheter!

En av leserne våre har også minnet oss på at det er lurt å tipse om noen sider og grupper på Facebook! Som for eksempel:

  • Tapt og funnet i Trondheim

  • Trondheim sykkel funnet/stjålet

Har du flere nyttige apper å anbefale? Send oss mail til trd.by@adresseavisen.no!