Den 25 år gamle økonomi- og administrasjonsstudenten Karoline Fosby startet å strikke og hekle klær til seg selv for noen år siden. Da startet forespørslene å komme.

Lik trd.by på Facebook

- Jeg fikk tilbud om å lage klær til flere jeg kjenner, og mange mente at jeg burde lage en bedrift ut av det. Jeg spøkte det vekk, men nå har jeg tatt tak. I forrige uke gikk jeg offisielt ut og lanserte klesmerket, sier Fosby.

Flere bestillinger

Foreløpig har hun opprettet en Facebook og Instagram-side til bedriften, og allerede nå har hun fått inn bestillinger på sine hjemmestrikkede plagg.

- Nå jobber jeg med en herregenser og en strikket kjole til noen kunder. Jeg strikker alle plaggene for hånd og hekler detaljer. Det tar tid, men jeg er opptatt av at det ikke skal se hjemmelaget ut, det skal være noe som man kunne kjøpt i en butikk, sier Fosby.

- Hvordan er tilbakemeldingene så langt?

- Utelukkende positivt, det er veldig mange som setter pris på håndlagde plagg. Hvis etterspørselen øker må jeg kanskje gå til anskaffelse av en strikkemaskin for å få opp produksjonen.

Karoline Fosby står bak strikkebedriften Vindr Lun. Her i en av sine egne kjoler. Foto: Privat

Inspirert av vikingtiden

Foreløpig er klesmerket i oppstartsfasen, men håpet er at hun med tiden kan selge inn plaggene sine til butikker.

- Plaggene skal være unike og eksklusive, noe ikke alle andre har. Jeg håper jo selvsagt at det blir et anerkjent merke, men akkurat nå er det i liten skala. Kanskje jeg kan begynne å tjene på dette om noen år, sier Fosby.

Og det noe uvanlige navnet på klesmerket har også en god forklaring.

- Jeg er opprinnelig fra Bodø, og byen er kjent for å ha mye vind. I tillegg inspireres jeg veldig av vikingtiden og Nord-Norge. «Vindr» betyr vind fra norrønt og «lun» forklarer litt av tanken bak klærne mine. De skal være varme, gode, myke og lune, sier Fosby.