- Jeg har alltid hatt en drøm å ha en egen platebutikk. Da disse lokalene ble ledige satset jeg. Også kombinerer jeg vinyl med andre ting jeg liker- som kaffe og gjenbruk, forteller Jakob Kjørsvik Kaas (31), mannen bak All Good Clean Records kaffebar og vinylspinneri øverst på Møllenberg.

Lik trd.by på Facebook

- Manglet i Trondheim

Mellom den hjemmesnekrede disken, hyllene kjøpt på bruktmarked og 70-tallsinspirerte farger, bugner det av LP-plater og retrokopper med nytraktet kaffe.

Kaas er egentlig fra Svendborg i Danmark, men gjorde trønder av seg da han traff kona og flyttet til Norge. Men noe av det han elsket i hjemlandet manglet i Trondheim.

- Et litt sånt laidback sted der man kan få kaffe, kikke på plater, lytte på musikk og bare slappe av i ujålete omgivelser. Så jeg samlet sammen 30.000 kroner og i mars åpnet jeg dørene, sier Kaas.

All Good Clean Records kaffebar og vinylspinneri på Møllenberg åpnet i mars og går over all forventning, sier innehaver Jacob Kjørsvik Kaas. Foto: Michelle Bjellmo

Det lave budsjettet gjorde at Kaas og kona måtte bli kreative. Dermed er alt av interiør gjenbruk, og mye er bygget selv for å passe inn i den gamle bygården lokalet ligger i. Kassene med de over 1000 vinylplatene kommer opprinnelig fra en barnehage som skulle kaste de, og uteplassen er laget av paller og gamle madrasser som har fått nye fargerike trekk.

Vil leve av kafeen

Foreløpig er kaffebaren og vinylspinneriet åpent noen dager i uken når Jakob ikke jobber som lærer, men drømmen er å leve av plassen.

- Det kan gå, men det tar nok litt tid. Til nå er jeg overveldet over responsen. Jeg trodde kanskje et sånt sted kom til å tiltrekke seg en viss type mennesker, men det er så gøy å se at så mange forskjellige tar turen innom. Det er ikke bare et sted for hipstere, sier Kaas.

Hver uke arrangeres det vinylkvelder der man kan bytte plater med andre, og innimellom er det også en og annen konsert.

- Tanken er at dette kan utvikles til å bli et samlingssted for musikkmiljøet også, der man kan jobbe med musikken. Jeg kunne godt tenke med å starte et plateselskap også, der dette kunne fungert som en base, sier den blide dansken.

- Favorittplassen

Inntil videre er det den nytraktede kaffen og tonene fra vinylplatene som fyller lokalet som gjør at Kaas og kona kan holde åpent. Og når trd.by tar turen innom er det ikke mange ledige bord i lokalet. Trine Gjessen hadde tatt med kompisene Håkon Høydalsvik og Mikal Skodjereite til sin favorittplass.

- Det jeg liker aller best med stedet er at det har sjel og ikke ligner de store kjedene. Det er personlig og veldig koselig, også får man høre på god musikk i tillegg, sier Gjessen.

Det er Høydalsvik og Skodjereite enig i.

- Dette er ikke som Starbucks, men noe helt unikt med en egen atmosfære. Og god kaffe!