Til tross for at foreldrene aller helst vil at hun skal bli lege, er det en karriere som klesdesigner som er den store drømmen til Ida Møsth Jonassen fra Trondheim.

- Det mener nok at det er et usikkert yrke uten ordentlig inntekt, men det er jo det jeg har lyst å gjøre. Så da satser jeg på å bli klesdesigner, forteller Jonassen.

Reality-TV

Og et lite steg på veien har hun kommet. For på mandag er det premiere på årets sesong av NRK-serien «Symesterskapet», og der har Trondheims-jenta blitt valgt ut som deltaker. Litt sånn tilfeldig, ifølge henne selv.

Lik trd.by på Facebook

- En venninne oppfordret meg til å melde meg på, så da gjorde jeg det. Også fikk jeg plutselig beskjed om at jeg ble tatt ut. Det kom som et lite sjokk, men var veldig gøy.

Gjennom sju episoder med knallharde tidsfrister, utfordrende oppgaver og strenge dommere skal Ida og de andre åtte deltakerne konkurrere om tittelen Norges beste amatørsyer.

- Det er noe jeg skal jobbe opp mot, det å sy og lage egne klær er det jeg vil leve av, sier Ida Møsth Jonassen. Foto: privat

- Lært mye

Hver uke må en av dem forlate konkurransen, helt til en vinner står igjen til slutt. Om det blir Jonassen som stikker av med tittelen, vites ikke.

- Jeg får ikke avsløre noe ennå, men kan si at alle konkurransene var både utfordrende og veldig morsomme. Det vanskeligste var nok den korte fristen vi fikk på ting, vi hadde heller ikke klokke så noen formening om tiden hadde ingen, sier hun.

- Har deltakelsen gitt mersmak i forhold til designdrømmen?

- Jeg synes jeg har blitt mye flinkere etter de tre ukene med innspilling, også har jeg fått til ting jeg ikke trodde jeg kunne. Så det har vært en helt fantastisk opplevelse å være med, sier Jonassen.

For tiden jobber hun som restaurantsjef på Sabrura på Sirkus Shopping, men karrieren innenfor design har hun ikke lagt på hylla lenge.

- Det er noe jeg skal jobbe opp mot, det å sy og lage egne klær er det jeg vil leve av. Inntil videre har jeg en liten pause, også syr jeg blant annet kjoler på fritiden, sier Jonassen.