Line Dreier Pevik fra Trondheim lærte å strikke da hun var bare seks år gammel, og har alltid strikket mye av sine egne klær. Men da hun i fjor la ut noen av klærne på bildedelingstjenesten Instagram, tok det av.

Lik trd.by på Facebook

- Jeg fikk utrolig mange gode tilbakemeldinger på folk som ville kjøpe klærne, så da tenkte jeg at det kanskje var et marked der ute for det. Jeg liker tanken på at folk nå vil ha håndlagede klær og ikke bare masseproduksjon, sier Pevik.

Strikkedilla

For tre måneder siden ble klesmerket Bypevich født, og nå hekler hun for fulle kluter for å mette etterspørselen.

- Det har tatt helt av og gått langt over forventning. Nå har jeg lansert en hel sommerkolleksjon, og jobber med en høstkolleksjon, sier 20-åringen.

Line Dreier Pevik startet eget klesmerke der strikkede plagg er hovedfokuset. Foto: Bypevich/Instagram

Til vanlig studerer hun journalistikk i Trondheim, og jobber deltid på en garnbutikk. Heldigvis.

- Jeg får jo litt rabatt på garn, og jeg er kanskje den største kunden der, sier Pevik lattermildt.

Døgnproduksjon

Foreløpig selger hun mye heklede og strikkede bikinier og bodyer.

- Jeg lager kun klær jeg selv ville gått med. Det er beregnet på unge og moteriktige jenter og til nå har jeg solgt mest bikinier. Jeg har vel strikket rundt hundre stykker, men sånn blir det jo når man laget alt selv.

- Har du tid til noe annet, da?

- Jeg strikker vel nesten døgnet rundt, men det er jo fryktelig gøy. Produksjonslokalene er foreløpig foran TV-en på pikerommet eller i forelesning på skolen, sier hun.

Line får ofte hjelp av venninne når klesmerket trenger promobilder for å vise fram varene. Her fra en fotoshoot på Solsiden. Foto: Bypevich/Instagram

Hun har planer om en egen nettbutikk, men for nå er merket kun tilgjengelig gjennom Instagram.

- Jeg startet en egen konto og har egentlig bare spredt den blant kjente. Men plutselig rant det inn med bestillinger fra folk jeg ikke kjenner, og nå strikker jeg og sender til folk på både Sør- og Østlandet, sier hun.

Vurderer utvidelse

Til høsten lanserer hun en kolleksjon tilpasset nordisk vær med strikkede gensere i blant annet ull, og om etterspørselen skulle ta seg ytterligere opp har hun planene klare. For i neste uke skal kjæresten til India for å se på mulighetene for å flytte deler av produksjonen dit.

- Det er mulig jeg må få i gang en større produksjon et annet sted også for å få det til å gå rundt, men vi får bare se. Det hadde jo vært en drøm å kunne fått jobbet med dette på heltid, drive sitt eget klesmerke. Det er jo vanvittig kult, sier Pevik og fortsetter:

- Men først skal jeg i alle fall fullføre skolen. Inntil videre er det en skikkelig kul deltidsjobb!