Trd.by har tidligere skrevet om Kristin Tyvoll Liasjø fra Trondheim som syr sine egne moteklær og selger mønster for å oppfordre andre til å sy sine egne klær.

Følg trd.by på Facebook

Søkte permisjon fra jobb

Nå har hun startet egen nettbutikk, der hun selger egenproduserte mønster og stoff for å sy klær. Nettbutikken går under samme navn som bloggen, altså «sydetselv». Budskapet hennes har nemlig ikke forandret seg: hun vil inspirere folk til å sy klærne sine selv.

- Jeg har tatt to uker permisjon fra jobben, og har brukt dagene på å designe mønster og sydd klær for at alt skal stemme. Til slutt endte det opp med resultatet som er nå, og jeg er veldig fornøyd, sier hun.

Slik ser den nye nettbutikken ut. Foto: Skjermdump/Johanna Stroud

26-åringen forteller at hun har fått hjelp til å sette opp nettbutikken, men alt av design og hvordan den skal se ut har hun selv bestemt.

-  Jeg styrer hele nettbutikken selv, og sender varene og faktura til kundene. Når jeg får bestillinger legger jeg ved fremgangsmåte som vedlegg, og en størrelsesguide. Alle størrelsene står oppført i størrelse 36, så jeg viser hva du må gjøre for å legge til de ekstra centimeterne, forteller hun.

Travelt

8. juni åpnet nettbutikken, og Kristin forteller at hun allerede på to dager hadde fått 17 bestillinger. Tilbakemeldingene fra kundene har også vært utelukkende positive.

- I snitt siden jeg begynte å selge mønster på bloggen har jeg fått en bestilling om dagen, så dette var veldig mye, sier hun.

Foreløpig selger hun mønster og stoff på nettbutikken, men utelukker ikke at det er mulighet for å selge diverse sytilbehør og lignende senere.

- Nå skal jeg se hvordan det går. Jeg har fått flere kommentarer på at folk synes nettbutikken er bra, og at de synes mønstrene mine er veldig nybegynnervennlig. Det virker som folk er fornøyde, sier hun.

Denne lille butikken på Bakklandet høster ros fra utlandet