Sophia Johansson og Ivar Djurhuus er folkene bak Prisløs i Trondheim. De reiser verden rundt for å finne de fineste brukte klærne, med en historie.

Lik trd.by på Facebook

- Hvert plagg har sjel og en historie knyttet til seg. Vi prøver å få tak i den og formidler den videre til neste eier. Det hele startet da jeg bodde i Cape Town, der var det ofte noe de kalte «the vintage experience». Det er rett og slett vintage klær og tilbehør som selges i en cafe-setting. Da kan man shoppe, nyte god mat og drikke samtidig, forteller Johansson.

- Et lite opprør

Hun elsker konseptet og tok det med seg til Trondheim. Nå jobber de sammen med flere andre som også ønsker å ta del i vintage-opplevelsen, for her er alle velkommen.

- Vi har hatt en fotostudent i praksis hos oss, og flere andre har tatt kontakt for å være med. Det er åpent for alle som har lyst å bidra på sin måte, sier Johansson.

Liker du vintage- og bruktmarked? I denne brygga blir suksessen fra Bryggerekka bruktmarked i sommer videreført.

I år har Prisløs stått bak flere slike arrangementer rundt om i byen, og onsdag kveld er det julespesial på Digs i Midtbyen. Vintage-klærne som selges har blitt samlet rundt fra hele verden. Og størrelsen på klærne har de bevisst valgt å klippe av. Som et lite opprør.

- Det er et lite stikk til samfunnet vi lever i. Der størrelsen på klærne definerer folk, og enkelte tror man kunne passer en «small». Vi sier, liker du hvordan plagget ser ut på deg - så passer det. Uavhengig av størrelse, sier Johansson og fortsetter:

- Det samme gjelder herre- og kvinneklær. Hvem har best at klærne har kjønn? Vi mener at alt kan brukes av hvem som helst, uansett.

Her fra et tidligere arrangement Prisløs hadde på Antikvariatet i sommer. Foto: Martin Andersen

- Rett fra kilden

Under kveldens julespesial kan gjestene få kjøpt utvalgte klær, men også bilder og tøynett som Prisløs står bak. I tillegg blir det servert både mat, drikke og vinylmusikk. Akkurat som Johansson husker fra Cape Town.

- Jeg elsker at man kan kombinere disse hyggelige tingene, slik at det blir en felles opplevelse. Så bli man i tillegg kjent med andre mennesker og kan kjøpe ting som kommer rett fra kilden og ikke er masseprodusert.

Student og sliter med kronisk tynn lommebok? Slik holder studielånet ut måneden