- Jeg trengte en liten timeout, og da passet det veldig godt å dra på sjøen. Her jobber jeg fire uker på, og fire uker fri, og da har du litt tid til å tenke på hva du vil gjøre, sier hun.

Følg trd.by på Facebook

Margareta Rose Molnes (23) har jobbet som både avdelingsleder og merchandiser på Høyer i Trondheim. Der gikk hun til vanlig med Valentino-sko, pyntet med både merkeklær og sminke. Etter hvert tok hun en helvomvending, og begynte å jobbe på rekebåten Myntevik utenfor finnmarkskysten.

Fra Høyer til rekebåt

I tillegg til jobben på Høyer, jobber Molnes også som stylist. En 100 prosent stilling var ikke så lett å kombinere med stylistjobben, og da funket rekebåten som et glimrende alternativ.

- Av og til må velge litt utradisjonelle yrker for å komme seg dit man vil. Her kan jeg spare opp en del penger, for på sjøen bruker du ingenting. Jeg har soveplass og mat, og det er helt unikt at du kan ha så lenge fri etter jobb. Det er tid til å jobbe med egne prosjekter og gründerideer, forteller hun.

Ja, dette er samme jenta. Margreta (23) tok en helomvending fra høye hæler og kjole til sydvest og regntøy på rekebåt. Foto: Privat

Så langt trives hun veldig godt på rekebåten, og vil fortsette med det en god stund fremover. Det har likevel vært en stor overgang fra å gå med sminke og høyhæler, til null sminke og konstans rekelukt på kroppen.

- I begynnelsen var det egentlig litt godt å slippe å ordne seg så veldig. Men nå kjenner jeg at det skal bli godt å komme hjem, ordne seg og ta på litt sminke, sier Margareta.

Trønderjenta Kristin (26) selger mønster for at du skal sy dine egne moteklær.

Venner ble sjokkert

Det er faren til Margareta sin båt, så hun hørte med han angående jobben. De har også mange slektninger på sjøen, og da faren ga klarsignal fikk hun anledning til å prøve seg.

- Det var bare noe jeg plutselig fant på. Mange ble sjokkert, og lurte på hvorfor i alle dager jeg skulle gjøre det. Men jeg har alltid vært en friluftsperson, og de fra barndommen vet at dette er noe jeg kunne ha funnet på. Jeg liker mote selv om jeg er sporty, sier hun, og legger til at hun har både internett og magasiner for å få mote-påfyll når hun er på sjøen.

Margareta har en drøm om å starte egen butikk senere i Ålesund. Hun er opptatt av at det skal være en bærekraftig og miljøvennlig butikk. Butikkbransjen kan av og til være overfladisk, mener hun. Derfor vil hun tenke litt lengre.

- Nå har jeg blitt me i styret til Ko-Fa, en kåpebedrift som en venninne har. Der bruker de blant annet norsk ull som den bærekraftige biten. Fremover blir det i tillegg stylistjobben, og så blir et nok en tur ut på båten også, forteller hun.

Er du på jobbjakt? Slik får du en god LinkedIn-profil.