Det er ikke nødvendigvis så smart, selv om gleden over å endelig reise på ferie gjør at en vil dele det med «alle».

På boardingkortet står det informasjon vi vanlige dødelige ikke bryr oss så mye om, men de små tallene og bokstavene forteller langt mer om reisen din enn om du har fått vindusplass eller sitter ved siden av toalettet.

Kan endre setet og fremtidige flyvninger

Ifølge den amerikanske nettavisen Huffington Post finnes det nettsider som kan lese strekkodene på boardingkortet og ta ut informasjon derfra. I verste fall kan en tredje part endre setereservasjon, kansellere fremtidige flyvninger og endre innloggingen din, skriver nettavisen.

På en boardingkort finnes det strekkoder, QR-koder, tall og bokstavkoder som inneholder informasjon om navn, avreise- og ankomststed.

MYE INFO: På boardingkortet finnes det informasjon i både bokstaver, tall, QR-koder og strekkoder. Foto: VICTOR METELSKIY

Bør ikke deles på sosiale medier

Et verdidokument, som et boardingkortet er, bør ikke legges ut på sosiale medier, ifølge informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

- En skal være varsom med å legge ut bilder av boardingkortet sitt i sosiale medier. Referansenummer til bookingen inneholder informasjon som man skal være varsom med å publisere til alle. I tillegg til at informasjon rundt selve flyturen kommer frem, så er det relativt enkelt å ta ut telefonnummer, e-post adresse og så videre, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Hvis det ikke tillegg ligger leiebil- og hotellbestilling på samme referanse, kan det bli tilgjengeliggjort kun basert på kodene i boardingkortet.

- Nettstedet www.checkmytrip.com er Amadeus’ nettsider (et internasjonale systemet for distribusjon av flybilletter, journ.anm) som viser hele bestillingen ved hjelp av referansenummer og etternavn. Barkoden gir ikke noe informasjon utover selve reiseruten, flynummer eller lignende, sier Johansen.

- Bookingen som du får opp på nettstedet vil ikke inneholde kredittkortnummer, legger han til.

Denne artikkelen er tidligere publisert hos Trd.by, men vi deler den på nytt til glede for nye lesere.