- Jeg har ikke trent i det hele tatt, men det synes jeg ikke man trenger heller. Det handler stort sett om det mentale, sier Nicholas Lund til trd.by.

Følg trd.by på Facebook

- Bil er best

Nicholas kommer fra Oslo, men har bodd i Trondheim siden 2011. Til daglig jobber han som eventplanlegger i Frimurerlogen og som radiovert i Radio Trondheim, hvor han omgås mange folk stort sett hele tiden.

På grunn av en stressende hverdag liker Nicholas å dra på turer, og det gjerne helt alene og helst på høsten, for da er det ikke så varmt. I år har han lagt turen til Athen, men han skal ikke reise med fly. Han skal sykle hele veien, og det helt uten å ha trent.

- Jeg er ikke så glad i å sykle egentlig. Jeg synes bil er det beste fremkomstmiddelet, men jeg liker å utfordre meg selv. Slippe unna mas og rett og slett balansere livet litt, sier han.

Likevel har han syklet Norge på langs i 2013 og Oslo-Roma i 2015, så helt uerfaren på sykkelen er han ikke. Derimot beskriver han seg selv som ganske lat.

- Jeg er ikke så glad i å bli svett av å gjøre sånne hverdagslige ting, men det blir litt annerledes når man er på reise, sier han.

Nicholas kommer opprinnelig fra Oslo, men har bodd i Trondheim siden 2011. Foto: Privat

Har ikke bestilt overnattinger

18. september legger han ut på den vel 400 mil lange turen som han har satt av én måned og to uker til. Fem av ukene går med til å sykle.

- Foreløpig vet jeg at jeg skal stoppe på tre steder, det er i Budapest, Beograd og Thessaloniki, helt nord i Hellas. Der kjenner jeg folk jeg kan bo hos, sier han.

Ellers har ikke Nicholas planlagt noen av overnattingene, og han vil helst ikke bare legge seg inn på hotell.

- Jeg er glad i å bruke Airbnb, for jeg elsker å møte nye mennesker og høre deres historier. Dette er kanskje en stor del av grunnen til at jeg sykler til Athen, sier han.

- Ikke gledesrus og tårer

- Hva er det første du skal gjøre når du kommer frem til Athen?

- Ta meg en øl, og kanskje en gyros, ler Nicholas.

Nicholas sier at det ikke er gledesrus og gråting når man endelig kommer frem til destinasjonen.

- Jeg tenker liksom, ja, ja, nå er jeg fremme, kanskje man skal spise litt?

For han er det opplevelsene underveis som gjør turen så bra.

- Det trenger ikke skje noe stort heller, bare at det kommer på en fin sang når man sykler i regnet, eller å se noe morsomt langs veien, forteller han.

Nicholas dokumenterer reisen sin på Facebook, hvor han legger ut nye videoer hver onsdag og søndag. Foto: Privat

Dokumenterer reisen

For å dokumentere reisen sin har Nicholas opprettet en egen Facebook-side, hvor han hver onsdag og søndag skal legge ut videoer fra turen.

- Jeg har også kjøpt meg ei drone som jeg skal bruke til å filme, sier han.

Vil du følge med på Nicholas sin reise? På Facebook-siden hans kan du holde deg oppdatert på hvor han befinner seg og hva han gjør!