- Det er ingen tvil om hvilket reisemål som ble årets store feriefavoritt, sier kommunikasjonsrådgiver i Apollo, Beatriz Rivera til trd.by.

Følg trd.by på Facebook

- Nordmenns storfavoritt

Nærmere 40 prosent av Apollos reisende tok i sommer turen til Kreta. Også fra Værnes var den greske øya en vinner, da 6500 trøndere reiste dit i år.

Det skal sies at Kreta er den destinasjonen som Apollo har flest flyvninger til fra Trondheim. Gjennom sesongen har de tre fly, mens de har kun ett fly til de andre destinasjonene.

- Antall fly henger naturligvis sammen med etterspørsel, så vi kan trygt si at den greske perlen er og forblir nordmenns storfavoritt, sier Rivera.

Apollos toppliste fra Værnes:

  1. Kreta

  2. Kroatia

  3. Rhodos

  4. Mallorca

  5. Bulgaria

Kreta var en av trøndernes store feriefavoritter i år. Her fra Stavros på Akrotiri-halvøyen ved Chania på Kreta. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

- Alle fly har stort sett vært helt fulle

Hos reisebyrået Ving er tendensen en litt annen. Der var det Mallorca som var mest populært blant nordmenn totalt sett, og også hos trønderne.

- Dit var det nesten 5000 trøndere som reiste, sier pressekontakt i Ving, Sophie Frisholm Damsund til trd.by.

Generelt har Ving opplevd bra trafikk fra Trondheim i sommer, og alle fly har stort sett vært helt fulle, forteller Damsund.

- Det var stor etterspørsel etter reiser og det har derfor gått meget bra for alle destinasjoner vi tilbyr fra Værnes, sier hun.

Vings toppliste fra Værnes:

  • Mallorca

  • Kreta

  • Bulgaria

  • Gran Canaria

  • Tyrkia