trd.by har tidligere skrevet en lengre reportasje om Viktoria Kvalsvik. Hun ble oppdaget av et modellbyrå da hun satt i kassen på en Bunnpris-butikk her i Trondheim. Dette skjedde i 2008, men det tok litt tid før hun slo helt igjennom.

- Jeg hadde ingen drøm om å jobbe som modell, men jeg har alltid vært glad i å prøve nye ting. Derfor gjorde jeg noen små oppdrag i Norge, men det ble ingen ordentlige jobber før jeg tok av tannreguleringa i 2009, sa Kvalsvik til trd.by i fjor.

«Ligger seg til toppen»

Nå jobber hun som modell på fulltid i New York. Og i et intervju med VG+ forteller hun om de litt mørkere sidene ved yrket sitt.

- I denne bransjen så er det ingen tvil om at noen jenter «ligger seg til toppen». Selvfølelsen kan umulig være god om man ser seg selv på en billboard-plakat og vet at man hadde sex med den castingansvarlige for å få jobben, sier hun i intervjuet.

Hun forteller også om promotører, som tilbyr modeller som Kvalsvik flere tusenvis av dollar for å dukke opp på restauranter og utesteder. Men hun forteller også mer ekstravagante tilbud fra promotørene. Blant annet er det visstnok vanlig å bli tilbud betalte luksusferier, gjerne i privatfly, til eksotiske reisemål. For en slik tur kan en modell håve inn 10 000 dollar, men Kvalsvik sier at hun konstant takker nei.

- I mine øyne er dette luksusprostitusjon, og selv om det ikke er involvert noe seksuelt i selve turen må det jo være noe slags snusk, sier Kvalsvik til VG+.

Følg trd.by på Facebook

- Utbredt narkotikabruk

I intervjuet sier hun at disse turene foregår utenom modellbyråene. Derfor anser hun opplegget som utrygt.

- Det er veldig mye snusk i denne bransjen, og roter man seg først inn i det snusket henger det ved navnet ditt for resten av karrieren, sier Kvalsvik til VG+.

Men det stopper ikke der. Hun forteller også om utbredt narkotikabruk i modellbransjen.

- Det er en pille for å dempe angst, en pille for å komme i rett stemning, en pille for å sovne, en pille for å våkne. Og slik går det rundt og rundt i en evig sirkel avløst av psykologbesøk, sier Kvalsvik, som bestemte seg for å aldri prøve narkotika da hun gikk inn i bransjen.

Da er det kanskje ikke så rart at Viktoria fortalte til trd.by i november at livet i New York kan være både stressende og kaotisk. Og at hun savner familie, venner, bymarka, springvann, frisk luft og norske TV-programmer.

- Jeg skal tilbake til Skandinavia. Mest sannsynlig blir det København. Den byen har litt flere muligheter innen det jeg ønsker å jobbe med. Men Trondheim vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt, sa Kvalsvik til trd.by.