Visste du at det finnes en egen forening for pinup-modeller her i Norge? Da visste du nok heller ikke at det er en trondhjemmer som er grunnleggeren og frontkvinne for organisasjonen.

Til vanlig går hun under navnet Christina Edelsteen, pinup-navnet er «Serenity Siren».

Hun forteller til trd.by at pinup-interessen kom til henne ved en tilfeldighet.

- Jeg har alltid interessert meg for amerikanske biler, og musikken som hører til. Det var gjennom den interessen jeg oppdaget at det skulle arrangeres en pinup-konkurranse i Sverige. Jeg visste ikke helt hva det innebar, men jeg bare meldte meg på for å se hvordan det skulle gå, sier Edelsteen.

Lik trd.by på Facebook!

- Jobber mot mobbing og kroppspress

Og det gikk veldig bra. Hun ble plukket ut som én av 12 finalister i Miss Pinup Scandinavia i 2014, og stakk også av med prisen «folkets favoritt».

Konkurransen ble arrangert i Sverige, og hun tok med seg inspirasjon tilbake til Norge.

Rett etterpå startet hun den første pinup-foreningen i Norge, Retro Pinup Norway.

- Vi er en ideell organisasjon og vårt budskap er å spre kroppspositivisme, framsnakking og aksept mellom kvinner for de kropper vi har, forteller Edelsteen.

- Vi ønsker å jobbe mot mobbing, kroppspress og forskjellsbehandling. Pinup skal være en plattform for å spre det budskapet, legger hun til.

Hun forteller at det er en økende interesse for pinup-hobbyen.

- Det er veldig mange som er interessert. Nylig har vi også klart å overbevise ei dame fra Trondheim med på laget. Men vi ønsker selvsagt at flere kvinner skal komme ut av skallet og bli med oss, sier hun.

Sjekk også ut: 400 000 følger trønderjenta Thereses øyenbryn på Instagram.

Missekåring og filminnspilling

Til sommeren skal hun og pinup-kollegene til Nesbyen, der de i samarbeid med biltreffet Rockabilly Rumble skal arrangere sin første pinup-kåring.

- Vi håper å få spredd det glade pinup-budskapet, slik at vi kan nå ut til flere kvinner som kanskje trenger en liten pepp i hverdagen, sier Edelsteen.

Og på slutten av året skal hun også være med i en dokumentarfilm om pinup-modeller. Hun kapret rollen gjennom Instagram, og er foreløpig den eneste fra Skandinavia som er håndplukket til filmen.

- Det er veldig stort for meg! Og ikke minst for arbeidet mitt med å sette norsk pinup på kartet, sier Christina «Serenity Siren» Edelsteen.

Les også: Derfor droppet Monika modellkarrieren, selv om hun vant flere kåringer.