1. Dra på museum

Rustkammeret ved Nidarosdomen har fokus på Hærens og Heimevernets historie. Foto: Kjell A. Olsen

Ja, tro det eller ei, men flere museum i Trondheim er faktisk gratis. Rustkammeret ved Nidarosdomen, Justismuseet, Sporveismuseet og Vår Frue Kirke har alle gratis inngang.

2. Gå tur langs Nidelven

Nidelven er et vakkert syn både om kvelden, og på dagen. Foto: Ingrid Brissach

En romantisk tur langs Nidelven eller bare en tur alene slår aldri feil. Og når du først er ute å spaserer, bør du få med deg bryggene langs elven.

3. Ta en piknik i parken

Lademoparken er et godt alternativ til en fin piknik. Foto: Kim Nygård

Man trenger ikke store mengden i korgen for å få en koselig stund i flere av parkene i Trondheim. De er både vakre og idylliske, og en perfekt plass for piknik. Kanskje kan man ta to fluer i en smekk, og ta med piknikkorgen på gåturen langs Nidelven også.

4. Ringve botaniske hage

Blomster, trær, sommerfugler og sol er bare noe av det man finner i den Botaniske hage på Ringve. Foto: Marianne Tønset

Dette er en flott hage som er gratis for alle. Her kan du beundre vakre trær og blomster hele døgnet. Hagen inneholder levende samlinger som brukes til forskning, undervisning og bevaring. Plantene her er derfor både en utstilling og en vitenskapelig samling!

5. Gåtur på Bakklandet eller Ilsvika

Man kan ta uendelige mange vakre bilder av de sjarmerende trehusene på Bakklandet. Foto: Terje Svaan

Ta med kameraet og lek deg med de søte og sjarmerende trehusene på Bakklandet og Ilsvika. Her kan det bli mange kule bilder, og den koselige stemningen gjør turen definitivt verdt det.

6. Dra på festival

Det er mange som besøker Trøndersk Matfestival hvert år. Foto: Vegard Eggen

Ikke nok med at Trondheim har flere gratis museum, men du kan også oppleve noe av det årets festivaler tilbyr, helt gratis! Mye av det som foregår under Olavsfestdagene som starter 28. juli er gratis å delta på, og det samme gjelder Trøndersk Matfestival som begynner 2. august.

7. Besøk Sparebank 1 Midt-Norges lokaler

Ruinene under Sparebank 1s lokaler i Søndre gate kan være ruiner etter Olavskirka. Foto: Kim Nygård

Ja, hvorfor skal man ønske å dra dit? Ikke for å besøke selve banken, men under lokalet ligger det nemlig ruiner av en steinkirke. Her har de funnet spor etter menneskelig aktivitet fra så tidlig som 900-tallet og utover. Det er gratis inngang og ruinene har åpent så lenge Sparebank 1 er åpne.

8. Gratis middag

Folk størmmer til Strandveien for å spise gratis student-middag hver tirsdag. Foto: Christine Schefte

Trondheim Folkekjøkken lager middag fra bunnen av. For tiden holder de til på UFFA i Innherredsveien 69c. Her kan du være med å lage veganmat fra klokken 16.00, eller komme for å spise rundt klokken 19.00.

9. Kos deg med ei lånt bok

ILLUSTRASJONS Foto: Olav Olsen

Det er utrolig hvilke bøker man kan finne på Folkebiblioteket i Trondheim, og det beste av alt er at det er gratis å låne. Alle i Norge har mulighet til å bestille seg gratis nasjonalt lånekort, så lenge de er over 15 år. Barn under 15 år og lånere uten norsk ID-nummer kan få lokalt lånekort for Trondheim.

10. Lån friluftsutstyr og dra på tur

Har du sett for deg en lang fjelltur i sommer, men mangler utstyret til det? Da kan du låne gratis friluftsutstyr i Trondheim! Foto: Richard Sagen

Stadig flere snakker om de fantastiske fjellturene og friluftsløypene Trondheim har å by på. Men visste du at du kan låne friluftsutstyr helt gratis av Strinda frivilligsentral og Utlånssentralen til Kolstad Fotball, i samarbeid med Trondheim kommune? Her kan du låne alt fra kanoer, telt og sekker til skøyter og sykler, så lenge du tar kontakt på forhånd. Da slipper man å kjøpe dyrt utstyr for en liten gåtur.

Denne artikkelen er tidligere publisert hos Trd.by, men deles på nytt til glede for nye lesere.