For oss som vokste opp på 90-tallet er mange av trendene som regjerte den gang fortsatt friskt i minne - på godt og vondt. Tro det eller ei, mote fra tidlig 90-tall begynner allerede å bli ansett som vintage, og om det ikke får deg til å føle deg gammel, så vet jammen ikke vi.

Ifølge Elite Daily virker det som om vårens motetrender bringer tiåret tilbake til motebildet igjen. Den omdiskuterte «chokeren» har vært tilbake en god stund, men her har du fem andre trender som ser ut til å returnere:

1. Hårbånd av tøyelig plast

Husker du disse plastikk-hårbåndene som man presset over hodet? De er tydeligvis tilbake. Foto: Shutterstock

Under New York Fasion Week gikk flere av modellene med disse hårbåndene. Mange hadde til og med satt opp håret i en rotete topp - akkurat slik vi gjorde det på 90-tallet.

2. Hårspenner formet som en klo

Også denne hårpynten gjorde et comeback under moteuka i New York, denne gang ofte med en metallisk farge. Blant annet Alexander Wang har virkelig gjort et ærlig forsøk på å bringe 90-tallets hårtilbehør tilbake. For tyve år siden hadde vel omtrent alle kvinner en slik spenne både på badet, i bilen og på jobb?

3. Lag med spagetti-stropper

Cher Horowitz fra filmen «Clueless» var en ekspert på å bruke topper med tynne spagetti-stropper over t-skjorter eller gensre. Også denne trenden, i år med en strikket topp over skjorten, viste seg på catwalken nå under moteuka i New York.

4. Brun leppestift

Brune lepper gir en ganske nostalgisk følelse, eller hva? Sminke-legenden Pat McGrath førte den brune leppestiften tilbake til nåtiden under årets moteuke.

5. Brede hårbånd

Kanskje det er tid for å hente frem slike igjen - utenom sminkerutinen? Foto: Shutterstock

Brede hårbånd som dette bruker du kanskje kun når du tar på deg ansiktsmaska om kvelden i dag. På 90-tallet var de derimot en naturlig del av motebildet, og under moteuka hentet designer Tom Ford hodepynten frem igjen - med en oppdatert twist - i sort skinn.

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no