Husker du hvordan vi sto på pikerommene våre og dynket oss i Davidoff, med Spice Girls eller Hanson på full guffe i bakgrunnen? Eller hvordan vi påførte hårmascara i lokkene før vi skulle på klubben og svinge oss i de vakre slengbuksene våre?

Følg trd.by på Facebook og Instagram

Så lenge man kan huske, har vi kvinner vært opptatt av skjønnhetsprodukter og -trender. 90-tallet var intet unntak – her er noen av produktene vi brukte hyppig:

#1: Lip smacker

Husker du dem? Leppepomadene med glitrende utseende, i pastellfarger, som smakte som tyggegummi? De finnes faktisk fortsatt i nye varianter, som på bildet under.

Om de førte til mer kyssbare lepper er kanskje heller tvilsomt, men vi levde nå i håpet om at vår utkårede skulle falle for godterismaken etter en romantisk omfavnelse.

#2: Davidoff

Det er selvfølgelig flere parfymer som kan nevnes når vi tenker tilbake på 90-tallet, men når det gjelder Davidoff Cool Water, er det ingen over eller ved siden av. Den blå flaska tronet enhver ungpikes baderomsskap på denne tiden, med sin søte uimotståelige duft.

#3: Hårklyper

Husker du de flotte små plastikk-klypene som vi dekorerte håret med? Noen gikk for en safe variant, med sorte eller brune klyper.

Andre var mer vågale, og hadde dem i knallfarger, eller glittervarianter – gjerne utformet som for eksempel en sommerfugl. Lekkert!

Fy, så vakre vi var på håret…

#4: Great Lash-maskara

Maskaraen ALLE sverget til på 90-tallet. Maybelline-favoritten med grønn kork og rosa flakong.

#5: Pastellblå øyenskygge

Ingenting gjorde deg mer pyntet for en spesiell anledning, enn den fine pastellblåe øyenskyggen! De skulle gjerne ha litt ekstra skimmer i seg også, og påføres helt opp til de tynne brynene.

Når man snakker om øyne som tar oppmerksomhet, og «pops out», så var det definitivt slik på 90-tallet. Kanskje bare ikke på den rette måten…

#6: Pinsetten

Man kan ikke ha en slik liste uten å nevne pinsetten, med overdreven bryn-napping som gjorde at vi konstant så overrasket ut. Det er vel en del av oss som smertelig har fått oppleve ettervirkningene av den overdrevne pinsettbruken i ungdomstiden.

Bryn som en gang i tiden var fyldige og fine, før vi manisk plukket ut hårene vel og merke, er den dag i dag ganske pjuskete og stakkarslige.

#7: Body glitter

Den glitrende gele-aktige smørja vi påførte bryst og armer før vi skulle på «party». Glitteret var heller ikke så tett konsentrert. Noen valgte også å smøre denne herligheten i håret.

#8: Scrunchies

90 prosent av jentene i skolegården hadde denne sveisen: To spagetti-tynne strimler på hver side av ansiktet. Håret stramt opp – gjerne med masse gelé i, og alt samlet i en scrunchie som kronen av praktverket midt på hodet. Gjerne også med et hårbånd langs panna. Nydelig.

GUIDE: Slik får du «Kardashian-fletter»

#9. Hårmaskaraen

Det var så sinnsykt stilig å pryde midtskillen med ei stiv neonfarga stripe nedover hårlokkene. Gjerne flere farger samtidig.

#10: Mørk lipliner

Mørk lipliner rundt hele leppa. Helst uten leppestift – i så fall måtte den minst være tre toner lysere. Gjerne med lipgloss over for en glinsende finish.

Denne saken ble først publisert i juli 2016, men deles på nytt til glede for nye lesere.