Bryn er i vinden om dagen, og flere skjønnhetssalonger har utvidet sitt tilbud i byen. Skal brynene være tjukke og bustete, mørke eller lyse, eller markante og tynne? Vi testet brynbehandlinger hos Salong Perlen, Bentes salong, Stas hår og bryn og Brow Rehab. Salongene visste ikke at vi gjorde en anmeldelse.

Salong Perlen

Behandling: Napping og forming av bryn

Pris: 249 kr for styling og 249 for farge (jeg brukte ikke farge). Du kan også få begge behandlingene til 249.

Testet av: Katrine, prosjektleder

Før behandlin.
Etter behandling.

Først, en innrømmelse; etter å ha testet x antall brynstylister i Trondheim, Oslo og utlandet, er det fortsatt kun min faste frisør og venninne i Oslo som har klart å gjøre meg hundre prosent fornøyd. Jeg har store, naturlig fyldige bryn, og min erfaring er at mange er opptatt av å beholde den looken. Kanskje en smule for opptatt av det, etter min smak. Forventningene til napping med pinsett hos frisør var med andre ord moderate. Jeg vet av erfaring at pinsett sjeldent gir et resultat som varer lenge, og tidligere har jeg vært mer fornøyd med threading eventuelt i kombinasjon med voksing.

Lokalene er store og fine, og jeg blir tilbudt drikke før behandlingen. Frisøren er veldig hyggelig og praten går lett. Frisøren spør ikke spesifikt hva jeg ønsker meg før hun går i gang, så jeg forklarer kort hva jeg er ute etter. Jeg ber henne spesifikt om å jobbe litt med formen også (siden jeg bevisst har spart i fire uker uten å røre ett eneste hår), men som resultatet viser opplever jeg at hun ryddet opp, fremfor å skape en ny form. Hva som er fine bryn er i stor grad smak og behag, men personlig synes jeg at hun kunne nappet litt mer.

Frisøren forklarer riktignok at hun ikke napper mer fordi hun synes brynene er naturlig fine, og at de passer til ansiktsformen min. Jeg blir spurt om resultatet, og svarer at det ser greit ut, og det er forsåvidt sant. Det er ingenting jeg ikke kan rydde opp i hjemme selv. For å trekke frem det positive, har jeg ikke fått bryn som er nappet for mye. Det er positivt, det er tross alt enklere å justere bryn som er nappet for lite enn for mye. Jeg synes også det er fint at hun mener at vi bør droppe farging.

Siden testen også går ut på å se hva de ulike frisørene anbefaler og hvor godt de jobber med utgangspunktet uten at det gis for mange føringer, må jeg legge til at jeg tror resultatet antakelig  hadde blitt enda bedre om jeg la enda mer klare føringer. Jeg ga noen tilbakemeldinger underveis, men ikke mange. Alt i alt er looken naturlig og fin, men litt mer forming hadde gjort seg. Frisøren er hyggelig, hjelpsom, og jeg føler meg hele veien trygg på at hun ikke napper for mye eller går overboard med formen. Det er absolutt et pluss.

Konklusjon:

Min erfaring er at man nok får mer for pengene hos en brynstylist som i tillegg bruker andre teknikker enn kun napping. Dette er en helt grei behandling for deg som er fornøyd med brynene dine, og som ønsker en touch up. Det er mulig at resultatet hadde blitt annerledes om jeg i tillegg trengte farge (altså full pakke). Prisen er helt ok, man må som regel opp i slike priser (minimum 249 kr) for napping/forming av bryn. Når det er sagt, hadde jeg heller lagt igjen et par hundrelapper ekstra hos en stylist og fått et enda bedre resultat som i tillegg holder lenger når prisforskjellen tross alt ikke er så stor.

Terningkast: 3

Bentes

Behandling: Hemelten bryn: forming og farging av bryn

Pris: 550 kr

Testet av: Helene, journalist

Før behandling.
Etter behandling.

På Bentes salong blir man møtt med smil og en serviceinnstilt velkomst. Å få en kopp te eller kaffe i hånda i det man går inn til behandling er heller ikke feil. Jeg setter meg nervøst ned i stolen mens terapeuten undersøker øyenbrynene mine. Det er tydelig at dette er første gang jeg fikser brynene mine hos en salong.

Her får jeg spørsmål om hva jeg har forestilt meg, og om jeg er interessert i farging. Jeg savner flere spørsmål om hvilke form jeg ønsker på brynene mine. Kommer jeg til å gå ut herfra med overnappede, tynne streker over øynene, eller trekantbryn som får meg til å se ut som Cruella Devil? Jeg merker etter hvert at behandleren ønsker å nappe brynene etter den naturlige formen, og puster lettende ut. Hun forsikrer meg om at bryn må nappes etter formen de allerede har og måten de vokser på. Vokser brynet nedover, slik at hårene nærmer seg øyet, skal man nappe under brynet. Vokser brynene oppover kan man gjøre omvendt og ignorere alle skjønnhetstips om at man ikke skal nappe øverste del av brynene.

Trinn for trinn forklares jeg hva som skjer og hvorfor, noe som er betryggende. Først legges fargen, før en lang hvit tråd strammes klar til å nappe ut dunhårene rundt brynene, såkalt «threading»-behandling. Tårene presser på, og det svir i huden. Jeg føler meg som en ribbet kylling der jeg sitter i stolen, mens tråden glir langs panna, under, over og mellom bryna. Alt skal fjernes, dun, småhår og hårene under brynet. Det nappes videre med pinsett, og behandleren merker min bekymring for at jeg snart ikke har bryn igjen. Det føles som hver detalj nappes ut av trynet mitt. Heldigvis får jeg en titt i speilet, og sukker lettet: det ser jo ikke så galt ut.

- Jeg skjønner deg godt, det føles ut som om det ikke er hår igjen! Slik var det første gang jeg også prøvde, sier terapeuten.

Hun forklarer at det virker som det forsvinner mer av brynene enn det egentlig gjør, fordi det er så mye småhår man vanligvis ikke legger merke til som også nappes ut. Fortsatt smålig skrekkslagen lar jeg henne fortsette. Hun tar fram saksa og jeg får grøssende tilbakeblikk til åttende klasse, da jeg ba en frisør klippe én cm på tuppene og jeg ente opp skamklipt. Frisørskrekken bobler opp inni meg, selv om det ikke er hårene på hodet som er utsatt. Igjen blir jeg forklart hvorfor dette gjøres. Det er for å klippe linjene i brynene tydeligere, og de vil slik se fyldigere ut.

Resultatet er klart. Jeg skvetter litt når jeg ser mitt eget speilbilde: er ikke det venstre brynet mørkere enn det høyre? Jeg blir fortalt at det er huden som er farget av hårfargen, men at dette vil gå bort etter en dusj, og brynene vil bli litt lysere.

Konklusjon:

Jeg er fornøyd med resultatet, og gjennomføringen. Det var betryggende å bli forklart hva som skulle skje for hvert trinn, og brynene fikk en fin form. Jeg var nervøs for hvordan brynene skulle se ut, men dette gav mersmak. Saksa ble kanskje noe hyppig brukt på toppen av det venstre brynet, og det ser litt markant-bustete ut.

Terningkast: 5

Stas Hår og Bryn

Behandling: Form og farge av bryn

Pris: 660 kr

Testet av: Elise, journalist

Før behandling.
Etter behandling.

Førsteinntrykket av salongen var veldig positivt. Fin innredning, hyggelig personale og god stemning i lokalet. Likevel gikk dette inntrykket fort over da frisøren var ti minutter forsinket. Selv hadde jeg god tid, og tenkte ikke stor over dette, men har man planlagt en slik rask behandling med små marginer å gå på, er ikke dette optimalt.

Da frisøren ble ferdig med kunden foran meg, gikk vi opp i andre etasje og jeg ble plassert i en frisørstol. Siden jeg er lang i ryggen, er frisørstoler generelt veldig ukomfortable for min del, og jeg ble bedt om å sette meg helt fremst på stolen for så å legge hodet bakover. Ikke en spesielt komfortabel stilling.

Hun spurte om jeg både skulle ta farge og form, og forklarte greit hva hun så for seg ble best på meg. Hun foreslo å farge med mørkere farge øverst på brynet, og lysere farge der brynet var fyldigere. Fargen virket i fem minutter, før hun fjernet den. Jeg har hatt en tendens i å reagere på enkelte produkter frisører bruker i ansiktet mitt, noe hun ikke spurte om på forhånd. Heldigvis virket produktene skånsomme.

Frisøren forklarte fint hvordan hun gjorde de forskjellige tingene, og hvorfor. Jeg fikk deretter vokset rundt brynene. Voksen var litt i overkant varm, men ikke slik at det ble ukomfortabelt. Hun justerte brynene med en napper, men klarte ikke å fjerne små hår jeg hadde under brynet. Disse klarte jeg å fjerne selv da jeg kom hjem en liten stund etter.

Etter 35 minutter i stolen, la hun et lite lag med sminke rundt brynet før hun sa seg fornøyd.

Konklusjon:

Da jeg kom hjem så jeg at fargen på det ene brynet lå nesten en halv cm over, og jeg hadde fått en halv cm lengre bryn. Dette så ikke spesielt bra ut de to-tre første dagene, før fargen som lå på huden forsvant. Selve brynene har holdt seg greit i ettertid. Frisøren var veldig hyggelig, og praten gikk fint. Likevel skulle jeg ønske hun spurte mer om hvordan jeg selv ønsker å ha brynene. Prisen syns jeg er i overkant høy da jeg aldri har måttet betale så mye for å få fikset brynene tidligere. Alt i alt tror jeg kanskje jeg drar tilbake til salongen en gang i fremtiden, men ikke for å fikse brynene.

Terningkast: 3

Brow Rehab

Behandlingstype: Brynsløft

Pris: 670,-

Testet av: Eva, journalist

Før behandling.
Etter behandling.

Jeg legger meg på behandlingssengen og blir spurt om jeg har vokset eller farget bryn før. Jeg har bestilt Brow Rehabs signaturbehandling – brynsløft. På nettsidene deres står det at signaturbehandlingen innebærer «en kort konsultasjon av dine bryn, etterfulgt av forming med voks (om ønskelig), farge og napping med pinsett». Dette er også den dyreste av brynsbehandlingene salongen tilbyr. Dessverre blir jeg liggende smånervøs da konsultasjonen av mine bryn forsvinner, og behandleren setter igang uten å stille meg et eneste spørsmål.

Jeg blir fortalt at hun starter med fargen, for så å vokse. Naturlig nok pågår det ikke så mye snakking under behandlingen, men jeg savner informasjon om hvordan hun har tenkt å forme de, og hva et faktisk brynsløft er. I utgangspunktet er jeg fornøyd med brynene mine, så jeg er spent på hvilke endringer jeg kan ende opp med.

På plassene ved siden av meg legger det seg to kunder til. Der hører jeg at behandlerne spør begge kundene hvordan de foretrekker å ha brynene sine, samt hva de ønsker med behandlingen. Jeg opplever at jeg ikke har en anelse på hva jeg ender opp med.

Til tross for manglende informasjon føles det som behandleren har kontroll, og vet hva hun gjør. Hun forteller meg at hun har unngått å fjerne for mye hår på det ene brynet da dette var høyere enn det andre, og at brynene kan se litt skarpe ut nå, men det vil roe seg når fargen ikke sitter på huden lenger.

Konklusjon:

Resultatet ble bedre enn jeg forventet da jeg lå på sengen og tvinnet tomler, og etter å ha vasket ansiktet på kvelden forsvant den overflødige fargen som satt igjen på huden. Brynene har heldigvis holdt fylden – ja, faktisk fått litt mer, noe jeg var bekymret for at skulle bli motsatt. Alt i alt en OK minus opplevelse, med et bra sluttresultat.

Terningkast: 4

10 effektive øvelser du ikke trenger å gjøre på treningssenter

Her prøver Linn (27) intimvoksing for første gang