Til høsten åpner Hilde Ravnå Bjørnstad sitt andre yogasenter, Sankalpa Yogasenter, i trøndelag, og denne gang på Rotvoll i Trondheim i det gamle museumslokalet ved lærerskolen.

- Rotvoll er det vakreste stedet i Trondheim, og det er på tide med litt bydelsyoga. Alt trenger ikke ligge midt i sentrum, sier Bjørnstad.

Følg trd.by på Facebook

Fine fjellturer i nærheten av Trondheim

Handler ikke om å bli myk

Bjørnstad er sertifisert yogainstruktør og utdannet ernæringsfysiolog, og vil også tilby ernæringsveiledning på senteret, spesielt rettet mot de som sliter med mye magesmerter.

- Mange er stressa og strammer magen, noe som igjen fører til smerter. Da kan ernæringsveiledning også være til hjelp.

For de som ikke har noe forhold til yoga er det fort gjort å tenke at yoga er øvelser som er utviklet for å gjøre deg mykere og å gi deg større bevegelighet. Dette er klart fysiske gevinster, men yoga handler like mye om avspenning og det mentale.

- Det å bli mykere er en bivirkning av yoga. Yoga er til for å slippe å ha vondt noe sted. Vi strekker muskler for å få en bedre blodsirkulasjon, og lærer folk å puste med magen. Med pust og avspenning får du også med det psykiske. Det handler ikke om å bli myk, så fremst det ikke da handler om å bli kvitt spesifikke plager. Å lære seg å puste ordentlig har en enorm effekt på helsa.

På senteret på Rotvoll vil de satse litt ekstra på gravidyoga, barselyoga og senioryoga i tillegg til de ordinære timene.

Beskytter egentlig dyre solbriller bedre enn billige?

Populært tilbud

Mindfullness har blitt spesielt trendy de siste årene, og Siri Ohren, driver av Zenit Yoga på Bakklandet, har ved en tidligere anledning uttalt til trd.by at hun ikke er i tvil om at flere bør ta seg en pause i den hektiske hverdagen.

– I yoga handler det om å lytte til kroppen, jobbe med å få kontakt med pusten og lære seg å slappe av. Vi ser at både folk og samfunnet trenger mer av mindfullness-delen av yoga, fordi folk har stressende liv. Man skal klare så mye, man har så mange muligheter i livet og skal få til alt. Da setter folk store krav til seg selv, og jeg tror mange har ganske travle liv, sier Ohren.

Sesongens heteste grilltips: - Folk blir dødsimponert