Instagram er en super inspirasjonskilde når det kommer til blant annet mote, mat, reise og interiør. Mer enn 600 millioner mennesker bruker bildedelingstjenesten - enten for å dele bilder selv eller for å «stalke» andre. Eller begge deler. Og med så mange kontoer tilgjenglig, kan det være lett å gå seg vill i jakten etter nye og kjekke folk å følge. Derfor har vi søkt litt for deg og funnet frem til 10 av våre mat-favoritter på insta. Vi er ganske sikre på at disse kommer til å gi deg vann i munnen. Nam! <3

Er dette Trondheims kuleste kafeer?

@symmetrybreakfast

689.000 følgere.

Vi må jo nesten starte med dagens viktigste måltid, nemlig frokost! Og da er kontoen @symmetribreakfast på Instagram er en veldig fin plass å starte.

Michael lager frokost til kjæresten Mark og seg selv hver eneste dag (<3), og det i den skjønneste symmetri du noen gang har sett.

Bildene av frokosten deler han med sine over 660.000 følgere hver dag. Det har til og med blitt kokebøker ut av den romantiske gesten.

@thewholefooddiary

52.300 følgere.

Ekteparet Kezia og Jared skriver at de er på en reise hvor de viser kroppene sine hvor mye de elsker dem ved å spise sunn mat. Real food for real life.

Dette er kontoen for deg som liker å eksperimentere med nye ingredienser og raw food. De legger også ut en del vegansk og vegetariansk snadder.

@dad_beets

71.400 følgere.

Oh. My. God. Mannen bak mat-kontoen @dad_beets, Nick, vant i 2016 SAVEUR Blog Awards for Best Food Instagram - og vi kan godt forstå hvorfor.

Nick deler litt bilder fra hverdagen som mann og far, men for det aller meste handler det om hva han lager til middag. Tipper kone og kids er rimelig nøgd med pappa på kjøkkenet.

@girleatworld

387.00 følgere.

Indonesiske Melissa aka the girl i Girl Eat World spiser seg gjennom hele verden og dokumenterer det hele på Instagram. Hun tar alle bildene med reisekompisen iphone 7+.

Her får du en god dose mat og en god dose reise - en perfekt kombinasjon.

Ute etter en sunn restaurant i Trondheim? Det er ikke så lett, men vi har funnet fem sunne sjapper

@idafrosk

282.000 følgere.

Norske Ida Skivenes sluttet i jobben som dataanalytiker for å bli en Instagrammer på fulltid.

Skivenes lager morsom kunst ut av mat! Hvis du har trøbbel med å få barna til å spise opp grønnsakene på middagstallerken er dette en konto for deg.

Hun legger ikke ut bilder så hyppig, men når hun først gjør det er det verdt å få med seg:

@food

515.000 følgere.

Ja, Sarah Phillips har altså klart å sikre seg brukernavnet food på Instagram, og kontoen lever opp til navnet.

@food fungerer som et slags mat-mekka fra hele verden, hvor Sarah oppfordrer folk til å merke bildene sine med #heresmyfood. Deretter legger hun ut de beste av de beste mat-bildene på sin egen konto.

Clever, that one.

@sliceofpai

144.000 følgere.

Joann Pai (ja, hun heter faktisk pai til etternavn) er en mat- og reisefotograf som deler sykt fine bilder på Instagram.

Her er det ikke så mange oppskrifter å hente, men masse inspirasjon både til mat og reisemål.

@idagranjansen

62.800 følgere.

Norske Ida Gran Jansen vant «Hele Norge baker» i 2013 og har siden gjort suksess med kokebøker og blogg (og Farmen Kjendis).

Hun baker helt sykt mange digge desserter, men slår også på stortromma med middager som er til å sikle av. Som denne burgeren med trøffeldressing (!):

Og så deler hun alle oppskriftene med omverden, noe som jo er veldig snilt.

@cookrepublic

153.000 følgere.

Matfotograf, blogger, mamma og forfatter Sneh Roy har blitt kåret til Australias beste blogger og er kul nok til å dele alle de digge oppskriftene med resten av verden.

@theboywhobakes

120.000 følgere.

Altså, vi må jo nesten avslutte med en dessert-konto, og hvorfor ikke da slå til med mannen som vant sesong 1 av «The Great British Bake Off»?

Edd Kimber er matskribent, blogger og stylist, og har i tillegg sin egen podcast om mat - Stir the Pot.

For å si det enkelt: Denne karen kan sine kaker.

Skralt kjøleskap? Her er 13 smakfulle retter som du kan lage med TRE ingredienser.