Klokken 18 fredag kveld åpner dørene i Autronicahallen på Lade for de over 130 gamerne som så langt har betalt for billett.

- Akkurat nå er det 135 som har betalt for å komme. Men vi vet at det var mange som kjøpte billett i døra i fjor, så vi regner med at vi blir enda flere, sier Per Morten Solheim, som forklarer at du ikke trenger å være påmeldt på forhånd for å kunne delta.

Casual Gaming arrangerte for første gang et LAN i 2014, men da var det bare åpent for studenter. Siden den gang har de åpnet opp Trøndelan for alle som ønsker å delta.

Per Morten Solheim i Casual Gaming håper at de selger ut alle billettene. Så langt har de solgt ut over 130, men han sier at mange bruker å kjøpe billetter i døra. Foto: Alf Andreas Grønli Simensen

Premier på 30 000 kroner

Solheim er leder for Coord-gruppa i Casual Gaming, som er den frivillige studentorganisasjonen som arrangerer Trøndelan en gang i året. Ellers arrangerer de også Studlan en gang i semesteret for studenter, i tillegg til konsoll- og brettspillkvelder flere ganger i året.

På Trøndelan kan deltakerne melde seg på ulike konkurranser. Der kan de konkurrere i to ulike Super Smash Bros.-konkurranser, i Overwatch, Hearthstone eller Counter-Strike.

- Helgas konkurranser har en samlet premiepott på 30 000 kroner, der førstepremien i Counter-Strike er på 10 000 kroner. I et samarbeid med Smash Trondheim vil  turneringene i Super Smash Bros. bli en av de største i landet.

I tillegg til de potensielle pengepremiene håper Solheim at mange tar turen også for det sosiale.

- Gamingmiljøet i Trondheim er ganske stort og interessen er der. Vi håper på et fullt LAN, der vi prøver å samle spillinteresserte som ellers møtes hver for seg i små grender eller på skoler, sier Solheim.

- Det er hovedsakelig gutter som kommer hit, men vi har noen jenter også. I år vet jeg at det er et par 14-åringer som er påmeldt, men vi har også gamere over 30 år. Målgruppa vår er elever på videregående og ungdomsskolen, i tillegg til studenter.

Konkurransene vil bli streamet live på denne storskjermen for de som vil følge med. Foto: Alf Andreas Grønli Simensen

Spille, spise, sove

Deltakerne må selv stille med datamaskinene, men sammen med Smash Trondheim stiller arrangørene med konsoller som Xbox og Nintendo Wii.

- Dette er ment som et samlingspunkt for alle som vil spille noe, uavhengig av nivå. Vi heter Casual Gaming av en grunn, og enten om du ønsker å spille Owerwatch eller Bubble Witch Saga hele helga er det bare å kjøre på.

I hallen er det satt av et eget soveområde der de fremmøtte kan få litt søvn på liggeunderlag og i soveposer. Solheim forklarer at deltakerne ikke trenger sitte pal foran datamaskinene sine. I hallen har de også et kioskområde med mingleplass med brettspill og kort.

- De mest hard core gamerne vil nok sitte oppe til langt på natt. Men vi anbefaler å få seg litt søvn, enten i hallen eller om de drar hjem for å sove litt.

Vegard Rekdal Aasen studerer Drift- og datasystem, og synes det er gøy å være med å rigge. På den måten får han praktisk erfaring. Foto: Alf Andreas Grønli Simsen

Avhengige av sponsorer

Tett opp mot årets Trøndelan var det faktisk usikkert om det i det heletatt kunne gjennomføres.

- Vi er en non-profit organisasjon som trenger midler for å kunne ha slike arrangement, som koster mye å gjennomføre. Vi har store utgifter i forkant, og i år har det vært litt trasig å skaffe nok sponsorer, forklarer Solheim.

I år er Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) og Trondheim kommune med på sponsorsiden, der det har pleid å være flere tidligere år. I tillegg til usikkerhet rundt antall påmeldte i forkant fryktet Casual Gaming for årets gjennomføring.

- Vi er forsiktige optimister, men håper at det vil bli utsolgt. Hallen rommer rundt 220 deltakere.

Parallelt med årets gjennomføring har de ansvarlige i Casual Gaming en annen utfordring. De ønsker å kunne arrangere Trøndelan også neste år, men står foreløpig uten hall.

- Autronicahallen skal rives, og vi har foreløpig ikke fått noe napp på halltid en annen plass. Vi har sjekket med kommunen, og håper at vi finner en løsning. Det er kjedelig og synd om dette blir siste året med Trøndelan på grunn av manglende sted å være, sier Solheim.