I etasjen over David Andersen-butikken i Nordre gate åpner Veranda restaurant til sommeren.

Stine Krohn (32) er deleier og daglig leder ved den nye restauranten, som også tar sikte på å bli en loungeplass.

– Det skal bli muligheter for litt aktiviteter innenfor restauranten, som «paint and sip», lysmaling, spill og quizkvelder. Vi ønsker å bli noe du vil dra til fordi det er fin atmosføre, sier Krohn, som har fått med seg kompisen Jan Mikael Westerfjell (34) med på laget.

Stine Krohn og Jan Mikael Westerfjell åpner helt ny restaurant i Trondheim til sommeren. Foto: trd.by Ole-Fredrik Lambertsen

Nidaros omtalte restauranten først.

Henter inspirasjon fra to populære Oslo-restauranter

Krohn har har jobbet i restaurant tidligere og har utdanning innen restaurant og matfag. For Westerfjell er det et fullstendig karriereskift.

– Jeg har jobbet i finans i 11 år, som aksjemegler og drevet eget firma. Nå hadde jeg lyst til å prøve noe nytt, og så foreslo Stine at vi skulle gjøre noe sammen. Timingen var bra, så jeg klinket til, sier Westerfjell, som i hovedsak vil ta for seg regnskap og det administrative.

trd.by Ole-Fredrik Lambertsen
trd.by Ole-Fredrik Lambertsen

Krohn har hånden på rattet når det gjelder konseptet.

Crêpes, supper, østers og ost og kjeks står på den franskinspirerte menyen, som Krohn har satt sammen selv.

– Da jeg tenkte på menyen, så jeg på konsepter som finnes ut i Europa som ikke er kommet til Trondheim enda. Vi vil være først ut for å treffe markedet på riktig tid mens det trender, sier Krohn.

Restauranten skal få blomsterdekorasjoner og et feminint preg.

Inspirasjonen henter hun, i tillegg til sørover på kontinentet, også fra de populære Oslo-restaurantene Vandelay og Vanité, sier Krohn.

Vil holde åpent sent

– Det blir blomster i taket, feminint, litt artige drinker og litt artige kaffeutrykk. Du kan kalle det en «high end» kafé, sier hun.

Lokalet er under totalrenovering. Det blir 80 sitteplasser inne til å begynne med. Men Veranda har så klart også en uteservering – på en veranda, som er på andre siden av bygget for Nordre gate. Veranda søker også om å få ha uteplasser på bakkeplan på fremsiden, forteller Krohn.

På verandaen blir det minst 35 sitteplasser. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Og i helgene planlegger de for å holde åpent ekstra sent.

– Men vi prøver ikke å være en uteplass. Veldig ofte stenger spisesteder senest klokka 00, og så må du da dra videre. Vi ønsker at folk skal kunne bli sittende og kose seg med ost og kjeks, vin eller lignende utover kvelden. Du skal ikke trenge å dra noen plass videre, sier Krohn, som sier hun håper at de kan åpne i midten av juni.

Etter en stund tomt blir andreetasjen over David Andersen fylt igjen til sommeren. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen