– Jeg er veldig stolt. Vi var så unge og naive da vi åpnet for fem år siden. Vi har kommet så sykt langt, både Spontan og vi som jobber her, sier Oskar Sköld (31), daglig leder og medeier i Spontan vinbar.

Deres nye lokaler ligger i Brattørveita, i krysningen ved Olavshallen og Krambua.

Etter fem år i Jomfrugata hadde vinbaren vokst seg ut av lokalene.

Det var arbeidere i sving både inne og ute når Trd.by var på besøk torsdag. Foto: Marion Aaserud Dahlen

Forsinket åpning

Da Trd.by besøkte det nye lokalet i mars, var håpet å kunne åpne 1. april. Det ble vanskelig som følge av forsinkede leveringstider, krig og bygningen selv.

– Det er et gammelt bygg, og det dukker opp ting i vegger, tak og gulv som er vanskelig å forutse, sier Sköld.

Et drøyt døgn før åpning var vinrommet det eneste som var helt klart til åpning. Foto: Marion Aaserud Dahlen

Torsdag kunne Spontan-eierne Sköld og Fredrik Wickstrøm Engen (29) vise Trd.by rundt i det nye lokalet. Da var det fortsatt litt arbeid som gjensto.

– Jeg er rolig. Han er stresset, sier Engen og peker bort på kompisen.

Wickstrøm Engen kan igjen drive Spontan sammen med kompisen Oskar Sköld, etter at sistnevnte nå har kommet tilbake etter et drøyt år i Frati-gruppen. Foto: Marion Aaserud Dahlen

– Det er alltid sånn at fem minutter før åpning kommer det siste malingsstrøket, fortsetter Engen.

Det nye lokalet er drøyt 200 kvadratmeter større enn det gamle.

– Nesten litt teit

Her blir det plass til en egen «drop-in» vinbardel med eget kjøkken og om lag 40 sitteplasser. Ute har de også bygget seg en uteservering med plass til rundt 30 personer.

Stolene sto klare til møblering når Trd.by var på besøk. Foto: Marion Aaserud Dahlen

Nå kan Spontan vinbar bli et sted du kan dra … spontant igjen.

– Drop-in på Spontan gikk på en måte i dass tidlig fordi vi ganske fort ble populære, spesielt på booking. Da hadde du ikke sjanse til å bare komme innom. Det ble nesten litt teit når vi heter Spontan vinbar, sier Sköld.

I tillegg får de en restaurantdel med plass til 50 personer.

– Det blir en veldig fin restaurant. Vi får en mye bedre planløsning og mye plass til å utfolde oss. Vi gleder oss til å ta det i bruk, sier Engen, som også er kjøkkensjef.