24-åringen er en av mange som benytter seg av treningsparkene i Trondheim. Han er ofte på Finalebanen på Øya eller i Moholt trimpark i studentbyen.

– Jeg trener vel utendørs to til tre ganger i uka. Dette gjorde jeg også før koronautbruddet, sier datateknologi-studenten fra Oslo.

Torsdag formiddag trente han på Finalebanen.

Mer populært

Også før han flyttet til Trondheim benyttet han seg av treningsparkene i Oslo. Vinje forteller at han ser at det stadig har blitt flere folk i parkene.

– Jeg har holdt på med dette i noen år nå, og ser at det har blitt mer populært med årene, forklarer 24-åringen, som også har medlemskap på treningssenter.

– Jeg har holdt på med dette i noen år nå, og ser at det har blitt mer populært med årene, sier Harald Vinje. Foto: Synne Mauseth

Avdelingsleder for Bydrift idrett, park og skog i Trondheim kommune, Roger Hagestuen, kan bekrefte at treningsparkene i byen brukes mye. Bydrift har ansvar for vedlikeholdet av dem.

– I mange av dem er det stort sett folk der hele dagen. På dagtid brukes de av skoler og barnehager, og familier og studenter på ettermiddag og kveld. Vi har ikke noen oversikt over hvilke som brukes mest, men det er jo lett å se på slitasjen, sier Hagestuen, som har bitt seg merke i at kanskje spesielt Finalebanen er veldig populær.

Bygget for å brukes

Parkene er ifølge Hagestuen bygget for bruk. De er robuste og skal tåle mye, men dersom de brukes ekstremt mye, vises det naturligvis.

– Vi har mye jobb med de forskjellige parkene, men det er egentlig bare fint. De er bygget for at de skal brukes, forklarer han.

I Trondheim finnes det både tufteparker og andre typer trimparker. En tuftepark er en utendørs treningspark bestående av enkle metallkonstruksjoner til bruk for egenvekttrening. En slik park finner du blant annet på Moholt.

Her ser du en oversikt over treningsparker i Trondheim:

Moholt trimpark

Hvor: Moholt Studentby

Moholt trimpark eies av Studentskipnaden i Trondheim og består av fem ulike apparater med kunstgress som underlag. Tufteparken sto ferdig i 2016.

Moholt trimpark i Moholt Studentby. Foto: Synne Mauseth

Finalebanen

Hvor: Øya

Finalebanen like ved St. Olav er et såkalt flemmen-anlegg. Den består av flere treningsapparater og ringer. Parken brukes mye, spesielt av studenter. Anlegget sto ferdig i 2011.

Finalebanen brukes hyppig av mange. Foto: Synne Mauseth

Trimpark på Lade

Hvor: Lade skole

Skolegårdsanlegget er egentlig ikke en trimpark, men kan absolutt benyttes som det. Her er det flere apparater tilgjengelig for bruk. Dette sto ferdig i 2017.

I skolegården på Lade skole er det fullt mulig å svinge seg i apparatene. Foto: Synne Mauseth

Øya trimpark

Hvor: Bak Trondheim Spektrum

Denne trimparken ble etablert med formål om å gi lett trening av hovedmuskelgrupper. Her finner du seks apparater for nettopp det! Denne parken sto ferdig i 2014.

På Øya trimpark har du seks apparater til rådighet. Foto: Synne Mauseth

Trimpark Theisendammen

Hvor: Ved Theisendammen

Her finner du seks apparater. Trimparken sto ferdig i 2014.

Har du lyst til å komme deg litt ut av bykjernen, er det gode muligheter for utetrening også ved Theisendammen. Foto: Trondheim kommune

Trimstasjon Ladestien

Hvor: Djupvika

Her finner du multifunksjonsapparat i tre med mulighet for variasjon i styrke- og balansetrening. Trimstasjonen sto ferdig i 2016.

I 2016 sto trimstasjonen i Djuvika ferdig. Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Trimpark Hoeggen

Hvor: Ved Hoeggen skole

Her finner du hele ni forskjellige treningsapparater i tre. De kan enten brukes separat til spesiell trening, eller som en slags hinderløype. Denne sto ferdig i 2015.

Ved Hoeggen skole finner du hele ni apparater du kan boltre deg i. Foto: Privat

Rådgiver i enhet for idrett og friluftsliv i Trondheim kommune, Mona Rise, opplyser at kommunen også har planer for etablering av tuftepark både på Marinen og Dalgård idrettsanlegg.