«Momo Asian Street Food» åpnet dørene i Kongens gate fredag 1. september, etter mange måneder med forberedelser.

De ansatte er glade for å endelig kunne møte kundene.

– Vi har lett etter en god plassering lenge. Da det ble ledig her, tenkte vi at det var perfekt for asiatisk gatemat, sier sjefkokk Krystian Nowicki.

Lokalet er innredet med fargerike møbler. Foto: Emelie Kjærnli

Kolleger fra før

Sjefkokken, daglig leder Knut-Robert Brustad og restaurantsjef Adriana Metz har erfaring med asiatisk restaurantdrift fra før.

Alle tre jobber også for restauranten Kona, som serverer sørasiatiske retter.

– Momo skal være et mer uformelt konsept. Vi baserer oss hovedsakelig på takeaway og fingermat, forteller Metz.

Kunder som skal bestille i lokalet, bruker QR-koder. Foto: Emelie Kjærnli

Restauranten har vært synlig på matleveringsapper i byen fra dag én, og har ingen fysiske menyer enn så lenge.

– Folk sto i kø

Brustad forteller at restauranten har blitt godt mottatt siden åpning.

– Vi har hatt jevnt med kunder hver dag. De sier i hvert fall til oss at de er fornøyde, sier han smilende.

– Vi skulle egentlig bare ha takeaway i starten, men folk sto i kø og ville gjerne sitte her på fredag. Da åpnet vi like gjerne for det med en gang, sier Metz.

De ansatte åpnet for å spise inne tidligere enn planlagt. Foto: Emelie Kjærnli

Satser på fingermat

Menyen består hovedsakelig av wok, bao og andre asiatiske småretter, men det er dumplings som er signaturretten.

Det blir mange dumplings i løpet av en arbeidsdag. Foto: Emelie Kjærnli

Metz opplever at asiatiske «dirty fries» er en av de mest populære rettene deres så langt.

– Vi har kokker fra Hongkong, som er spesialister på gatemat fra Asia, sier sjefkokk Nowicki.

Har tro på konseptet

Restaurantbransjen i hele landet har slitt med rekruttering de siste årene. De tre ansatte forteller selv at det har vært krevende å finne både kokker og servitører. De tror de har hatt flaks med å finne folk.

Restaurantsjef Adriana Metz, daglig leder Knut-Robert Brustad og sjefkokk Krystian Nowicki forteller at åpningen av det nye spisestedet har gått bra. Foto: Emelie Kjærnli

Selv om det etter hvert har blitt mange asiatiske restauranter i Midtbyen, har de tro på at det er etterspørsel etter flere gatemat-baserte asiatiske spisesteder i byen.

– Vi tror folk i området ønsker seg rask asiatisk «street-food», som de kan ta med seg på farten, sier Brustad.