Gjenbruk eller «Second Hand» er kommet for å bli og stadig kommer det nye måter å få solgt unna de gamle tingene sine på.

Etter et utenlandsbesøk i fjor sommer kom Solveig Klausen over noe hun tenkte Trondheim hadde et behov for, og 3. juni åpnet hun butikken 2nd. på Lade Arena.

Der kan du få andre til å selge dine brukte klær og gjenstander.

– Jeg så en mulighet for å skaffe et godt tilbud som vi ikke hadde i Trondheim fra før av, sier den nye butikksjefen til Trd.by når vi er innom butikken.

– Det er allerede stort i Europa, spesielt i Danmark og Finland, men også store norske byer har fått lignende butikker allerede.

Leie stativ

Konseptet til 2nd. går ut på at hvem som helst kan booke en stand som passer til sine behov.

På en av standene får du med 30 hengere og to hyller. Du registrerer klærne dine på nett før du leverer dem til butikken på Lade.

Der får du tilgang til prislapper, og alarmer for de dyreste plaggene. Deretter tar de ansatte i butikken seg av salg og rydding fram til varene blir solgt.

Får penger rett inn på konto

Siden butikkåpningen 3. juni har de rukket å fylle 100 av 300 stands. Mest til damer.

– Vi har delt det inn i en dame, herre og barne-seksjon, men har nettopp åpnet opp for interiør i tillegg, sier Klausen.

– Hva er fordelene med en slik butikk?

– På for eksempel Finn, så kan man ikke ta på eller prøve produktet før det kjøpes. Her får kjøperne prøvd og sett tingene først, og det tror jeg er en fordel, sier Klausen.

– I tillegg trenger ikke selger å forholde seg til noe spesielt før pengene er på konto.

Vanskelig å finne lokalet

Fra ideen kom til butikken åpnet tok det knapt et år. Prosessen kunne tatt kortere tid, ifølge Klausen, men å finne lokale var ikke superlett.

– Midtbyen ble vanskelig ettersom folk gjerne kommer med bil for å levere tingene sine, sier Klausen.

– Jeg er kjent med denne bydelen og her har selgere og kjøpere muligheten til å parkere.

Spredt aldersspenn

Etter å ha vært åpen i knappe to uker har 2nd. ifølge butikksjefen allerede rukket å få god respons fra både selgere og kjøpere, som er folk i alle aldre.

Likevel håper hun én spesiell gruppe vil komme med flere ting.

– Det har vært veldig bra respons, spesielt på damesiden, men jeg vil oppfordre barnefamiliene til å komme med ting. Da får vi til en kjempegod barneavdeling også, sier Klausen.

– Barn kan vokse ut av klær etter bare noen uker så her er det gode muligheter, både til å kjøpe billig og få solgt unna gamle barneklær. Det gjør jeg selv.

Butikksjefen er spent på hvordan butikken blir tatt i mot i løpet av sommeren og høsten.