– Den ser veldig bra ut. Spesielt med mozzarellaen, sier Einar Tobias Vassbø Skalstad idét pizzaen kommer på bordet. De har bestilt seg en Alla Bufala.
– Det er et stort pluss at de bruker steinovn, legger Adam Fedorscak til.
Fedurscak og Skalstad har sammen med 150 andre studenter testet Trondheims pizzasteder.
Lenger ned i saken får du vite hvem som har stukket av med pallplassene i kåringen!
Byttet ut kebaben
Høsten 2020 begynte en gjeng som studerte nanoteknologi på NTNU å teste ut kebab. De fikk stipend på 25 000 kroner for å finne byens beste.
I år har de gjort det igjen, men kebaben er byttet ut med pizza.
Mathilde fikk avlyst eksamen: – Jeg har brukt så mye tid på å pugge. Jeg er litt oppgitt
– Trondheim kan pizza, i motsetning til kebab, sier Adam Fedurscak.
– Vi var litt skuffa over kebaben, sier Skalstad.
16 pizzasteder
Studentene har sammen med 150 andre vurdert 16 ulike pizzasteder i Trondheim. Testingen startet i februar og de ble ferdige i oktober.
Testerne består av en gjeng med studenter fra Nanoteknologi.
Målet var å få testet ut ett pizzasted i uka.
– Vi har en stor Facebook-gruppe hvor vi legger ut at vi skal teste et nytt pizzasted. Vi legger ut meldingen fem dager i forveien, og gir studentene i gruppen muligheten til å melde interesse, sier Fedurscak.
Maya: – Hvis jeg er litt stressa, tar jeg en krystall som skal gi meg ro
Han opplyser at de bruker en «number generator» for å plukke ut 12 tilfeldige som er heldige å få bli med å teste pizza den kvelden.
De opplyser ikke pizzastedene om at de kommer.
På pizzastedene har de alltid testet et vegetaralternativ, den mest populære pizzaen og standardpizzaen. Mengden de har bestilt inn har variert fra sted til sted.
Større sammenligningsgrunnlag
– Vi har definitivt fått et større sammenligningsgrunnlag etter all pizzaspisingen, sier Skalstad.
– På godt og vondt, legger Fedorscak til.
– Jeg merker at fast food-pizza ikke smaker like bra lenger, fortsetter Skalstad.
– Men noen ganger er det også den mest fettete fast food-pizzaen du egentlig har lyst på, avbryter Fedorscak.
– Et par ganske gode utfordrere
«Supa hot pizza», som de kaller seg, har laget en rangert liste over pizzastedene i Trondheim.
– Det er kun desimaler som skiller de forskjellige stedene, sier Skalstad. Han mener at utfallet kunne vært helt annerledes om de hadde gjort det på nytt.
– Det er et par ganske gode utfordrere blant spisestedene, sier Fedorscak.
Her er de tre beste pizzastedene:
Grano
Trd.by blir med pizza-testerne til Grano, spisestedet de har kåret til Trondheims beste pizza.
– Det er veldig god kvalitet på råvarene, og det hjelper veldig at de har en god pizzaovn, forteller Fedurscak.
– I tillegg har de et veldig fresht lokale. Veldig god mat til en god pris. Det er et pluss at de ligger i sentrum, sier Skalstad.
De trekker frem at de liker kjøkkenløsningen.
– Jeg digger åpen kjøkkenløsning slik at du kan se hele prosessen. Man ser godt at de vet hva de gjør når de lager pizzaen, sier Fedurscak.
– Akkurat det som motiverer oss
– Hva skal jeg si? Tusen takk til studentene! Den type respons er akkurat det som motiverer oss til å bli bedre. Vi vil alltid prøve å forbedre oss slik at kundene er fornøyde, sier daglig leder Antonio Melis.
Melis åpnet restauranten sammen med Milan Velickovic i Søndre gate for tre år siden.
Her ser du hele rangeringen til «Supa hot pizza»:
Rangering: | Pizzasted: | Poeng (av totalt 6 mulige): |
1 | Grano | 5,6 |
2 | Lerka | 5,3 |
3 | Una pizzeria e bar | 5,2 |
4 | Hevd | 5,1 |
5* | Oska Pizzeria | 4,9 |
5* | Napoli | 4,9 |
7 | Wood | 4,8 |
8 | Pizza Roma | 4,6 |
9 | Pizzabakeren, Nedre Singsaker | 4,5 |
10* | Egon Tårnet, Pizzabuffet | 4,3 |
10* | Super Hero Pizza | 4,3 |
12 | Habitat | 4,2 |
13 | Dominos | 4,1 |
14 | Il Fornaio | 3,7 |
15 | Smile Pizza | 3,6 |
16 | Petters Pizza - Sentrum | 3,3 |
*Lik poengsum |