Inne i det gamle lokalet til Jimmys Diner, i Nordre gate, er det blitt helt nytt. De lyse veggene er byttet ut med svart og mørk lilla, og det knall blå og røde interiøret er byttet ut med en stilfull dus rosa farge.

På veggene hvor det før hang gamle amerikanske bilskilt er det nå kunstverk med graffiti. Tagget av gründerne selv.

For fem måneder siden åpnet muligheten seg for Mojo Event.

Operativ leder og partner i Mojo Event, Tobias Hoem, restaurantsjef Abdi Yosef Ali og kjøkkensjef Charli Merei er spente.

– Hvorfor Pøbel?

– Om vi skulle ha en plass, så skulle ikke det være en kjedelig plass, men en plass som har litt teft. En kreativ plass, hvor vi kan leke oss litt fram. Pøbel hadde jeg en god følelse på, sier restaurantsjef og medgründer Abdi Yosef Ali.

Restaurantsjef og medgründer Abdi Yosef Ali. Foto: Lisa Pedersen

En levende meny

Baren skal ha cocktails, vin og øl i fokus. Maten blir derfor tilberedt for drikken.

Noen ganger kan menyen bli skiftet daglig. Andre ganger ukentlig.

– Vi kommer ikke til å være så firkantet, at vi holder oss akkurat til en sesong. Det blir kontinuerlig utskifting på rettene, ut fra kundenes behov og preferanser, sier Merei før Hoem legger til:

– Selv om vi ønsker å være utfordrende på ingredienser, stikke oss ut og bruke ting som er litt røffere å bruke, skal vi først og fremst lage mat som kundene har lyst på. Det Trondheim føler de mangler.

Mojo Event har ti års erfaring med event og catering planlegging. De har tidligere vært innom miljø som driver med alt fra «fine dining» til studentfester. De er glade i å gjøre ting på egen måte, og det var nettopp det som var inspirasjonen til den nye baren.

– Det handler om å ha et glimt i øyet, og tørre å gjøre ting litt annerledes. Der stikker vi oss ut, og blir litt pøbel, sier han og hinter til bar-navnet.

– Det som kanskje er nei hos andre, er ja hos oss

Hos Pøbel har kokken fått helt frie rammer. Det gjorde Merei fristet til å takke ja.

– Det å kunne spille på det man har tilgjengelig er befriende. Om vi vil fokusere på sesong, gjør vi det. Om vi vil gjøre noe annet, gjør vi det, sier Merei.

Vil gjøre det lettere å være mange

Kommer man som en stor gruppe på restaurant, kan det være vanskelig å få bord.

Derfor har det vært viktig for Pøbel-gründerne å passe på at det ikke blir sett på som en uting å komme mange sammen.

– Spør man om bord til 16 personer, blir man skeptiske, mens jeg tenker at det burde være det mest åpenbare jaet, sier Hoem.

Kommer man nærmere 20 stykker på en restaurant er det vanlig å bli spurt om selskapsmenyer.

– Det opplever jeg som en nedgradering, dersom jeg er gjest. Vi vil gjøre det kulere å være mange, enn vanskeligere.

Hoem legger til at det selvfølgelig er logistikk som skal inn i bildet, og at det er derfor det blir gjort på den måten.

– Det er vanskeligere å håndtere, så det blir nok tøft, men vi har trua.

Foto: Lisa Pedersen

Sikter seg inn på stemningen

Hvordan åpningstidene blir, tar de litt som det kommer, som navnet tilsier, men i utgangspunktet blir det fra ettermiddagen til kvelden.

– Vi starter snevert, før vi utvider ved behov. Det er åpent lenger enn andre restauranter, og vi jobber med å utvikle en snackmeny, som vil være tilgjengelig til nærmere stengetid, klokken 01, sier Hoem.

Mye handler om hva de selv har savnet når de har vært på byen eller spist. Dette skal være en plass hvor man kan sitte utover kvelden, uten at det blir en nattklubb.

– Vi sikter oss inn på stemningen, og den skal være der.

– Blir ikke lett

Å starte opp noe nytt i Midtbyen har de siste årene vært utfordrende. Det er de klare over.

– Vi er forberedt på at vi må tilvenne oss Trondheimerne, men har troen på at vi skal klare å nå ut, sier Hoem før han legger til:

– Det viktigste er ikke å få hele Trondheim til å komme innom, men å få de som har vært der til å komme tilbake.

– Det blir ikke lett, men gøy, legger restaurantsjef Ali til.