I juni åpnet Lager 11 på Sluppen, og Saad har siden da vært å finne i en av de åtte matbodene i lagerhallen.

Nå er han imidlertid ferdig på Lager 11, og har tatt over et lokale i Kongens gate. Her skal han åpne egen, italiensk restaurant.

Nidaros omtalte saken først.

Ekte italiensk

Selv har Saad erfaring fra blant annet Frati. Med seg på laget har han Rita Terminelli og Samuele Agria, som også har erfaring fra den velkjente restauranten, samt Olivia på Solsiden.

- Dette blir en ekte, italiensk pastarestaurant. Vi vet at nordmenn er glade i fløtesaus og kylling, men det er ikke ordentlig italiensk. Her kommer vi ikke til å gå på kompromiss med det italienske, forklarer Saad.

- Hvis det brukes for mye fløte, vil det aldri smake ordentlig italiensk, legger Agria til.

Samer Saad, Samuele Agria, Rita Terminelli og Dario Testagrossa utenfor det nye lokalet som nå er under oppussing. Foto: Synne Mauseth

I tillegg til ekte italiensk saus og italiensk risotto, skal de ha fokus på hjemmelaget, fersk pasta, forklarer driverne. Terminelli og Agria er fra Italia, mens Saad opprinnelig er fra Syria.

Vil åpne snart

Alle peker på at det ikke finnes en ren, italiensk pastarestaurant i Trondheim fra før av.

- Sånn sett ser vi ikke på andre restauranter som konkurranse. Vi er veldig forskjellig fra dem. Mange restauranter har italiensk mat, men kjøkkenet deres er ofte en fusjon med mat fra andre land også, forklarer Agria.

Den nye restauranten vil ha rundt 18 sitteplasser, og skal inn i de gamle lokalene til Kobbe Kebab.

Den nye restauranten skal inn i de gamle lokalene til Kobbe Kebab i Kongens gate. Foto: Synne Mauseth

- Vi ser for oss å åpne i midten av november, men vi må rett og slett se an. Det er fremdeles en del oppsussing som gjenstår. Vi skal male, legge gulv og bygge kjøkken. Men vi gleder oss til å komme i gang, sier Saad.