#1: Utesteder som Ricks og Karma

I 2002 brant et helt kvartal ned i Nordre gate, og med det også gamle Ricks og News. Men opp av asken fire år senere kom Ricks tilbake igjen. Da ble derimot lydstøy et problem i millionklassen, og etter flere rettsrunder fikk Ricks-eierne nesten 40 millioner i erstatning av Reitan, men måtte legge ned utestedet for å få pengene i 2011.

Altså - husker du kaoset da Pussycat Dolls hadde afterparty på Ricks i 2007? Foto: Vegard Eggen

Vi kan forøvrig nevne i fleng - Crash. Gossip og Gullbar - men for mange står «Karma»-tida igjen som en mer (eller mindre) gyllen tid. Du husker kanskje konseptet 29 AN? Fire gode år for 18-åringene før dørene stengte i 2016. Og Blæst! Vi savner Blæst.

Oh, de svette kveldene nede i kjelleren hos Karma. Foto: Morten Antonsen

#2: Det ikoniske Bugatti-bygget

Bugatti lever fortsatt i beste velgående, men det gjør ikke det ikoniske bygget som gjorde fast food-restauranten til et eget landemerke i byen.

Før og etter: Bugatti-huset ser noe annerledes ut denne uka - før det forsvinner helt og gjenoppstår i helt ny drakt.Håvard Jensen/Mariann Dybdahl requireReady(['lib/image.compare.slider'],function(ics){});

Etter over 30 år forsvant det velkjente bygget på Valentinlyst i januar i fjor.

#3: Videosjappene

Å leie video i vennegjengen bød alltid på tre problemer i stigende rekkefølge: 1. HVILKEN film? 2. HVILKET leiekort? Og 3. HVEM leverer?

Sistemann ut: Arve Storvestre eide og drev Trondheims siste rene videokiosk. Foto: Arkivfoto

De hadde sin glanstid både på Munkvoll, Valentinlyst og i sentrum, men byens siste, Mix Riwa på Heimdal, stengte i 2016.

#4: Erichsens konditori

Hvem husker hvem som regjerte i Nordre i lokalene før Zara (nå Elkjøp, lol) flytta inn? Der var det søtsaker fram til 2007 - da ble familiebedriften lagt ned etter 151 års drift.

Wiener-stemning: Erichsen konditori og kafé solgte og serverte bakverk og kaker gjennom 151 år, og var kanskje det nærmeste vi kom en wienerkafé i Trondheim. Nå vil Trøndelag folkemuseum gjenskape stemningen. Foto: Unni Skoglund

#5: Dickens

Gode gamle Dickens! I dag er det Aisuma (som åpna i 2008) som holder til i de samme lokalene i trebrygga, men den gang da var det pizza og jazz klokka 14 på lørdagene som var greia.

Husker du Dickens. Foto: Morten Antonsen

#6: Glasstak på Maccern

Lenge før oppgraderingene som har skjedd på Torvet de siste årene, var det en slags glasskubbel ved siden av lokalene til McDonalds.

Her kunne skuelystne se ned på de som koste seg med burgeren sin, og de som nøt et bedre måltid nede i kjelleren til McDonalds kunne se opp mot himmelen.

I mangel på bedre bilde gikk vi for en klassisk rødring - der var det et glasstak slik at burgeretere kunne prislove gud - og shoppere kunne titte ned. Foto: Ivar Mølsknes

Er det noen spesielle steder du savner i byen? Tips oss på trd.by@adresseavisen.no!