Vegetarrestauranten flytter inn i de gamle lokalene til Restaurant Atelier, som i vår gikk konkurs, i Thomas Angells gate.

– Her blir det hakket lettere å komme innom for å prøve maten vår, sier eier Richard Nystad.

Har vært konkurs

Mat fra Hagen åpnet på Bakklandet i oktober 2014. Sommeren etter startet eierne også opp en restaurant i Thomas Angells gate, men denne gikk konkurs halvannet år senere.

I slutten av februar 2019 ble det klart at også restauranten på Bakklandet hadde gått konkurs og Mat fra Hagen stengte dermed dørene.

Høsten 2019 kom imidlertid nye eiere på plass - Richard Nystad, som var en av de originale Hagen-gründerne, og Remy Nordvik, tidligere eier av sushikjeden Sabrura, og vegetarrestauranten reåpnet på Bakklandet.

Nystad sa til Trd.by i september 2019 at bedriften hadde vokst for raskt sist gang, og at økonomistyringen ikke var god nok. Nå ser det imidlertid lysere ut ifølge eieren.

– Vi vokste for fort, og hadde ikke god nok økonomi til å utvide. Nå bruker vi en annen modell, og økonomien er på plass. Restauranten på Bakklandet er driftet godt – noe vi kan bygge videre på i Midtbyen, sier Nystad.

Større lokaler

Ifølge Nystad kommer konseptet i den nye avdelingen til å være det samme som på Bakklandet – med samme meny, men litt utvidet.

– Vi skal fortsette å ha fokus på det moderne og på take away. Ofte når jeg er i Midtbyen sliter jeg med å finne den kjappe og sunne lunsjen og middagen, og slik tror jeg flere har det. Det kan være langt å gå til Bakklandet, og derfor tror vi at Mat fra Hagen også hører hjemme i Midtbyen.

Richard Nystad sammen med daglig leder for restauranten på Bakklandet, Stian Andreassen. Foto: Synne Mauseth

Lokalet i Thomas Angells gate er noe større enn det på Bakklandet. Nystad anslår at de vil ha rundt 50 sitteplasser inne. I dag er det 3,5 årsverk tilknyttet driften på Bakklandet, og i den nye avdelingen vil det være opp mot fem ifølge eieren.

– Vi gleder oss veldig til å åpne, og tror dette blir bra. Vi har skyhøye forventninger. Akkurat når vi åpner er ennå ikke klart. Vi ligger ikke på latsiden, men ting må falle på plass først. Så snart alt er ferdig, noe vi tror vil skje innen to til fire måneder, åpner vi opp, forteller Nystad.