– Har dere noen gang tatovert hverandre?

Paret ser på hverandre, begynner å le.

– Haha, ikke ennå i alle fall! Vi får se … Men jeg elsker arbeidet hans da, understreker Pernille.

Eget studio i sentrum

Til sammen har de jobbet som tatovører i 13 år, Terje i åtte og Pernille i fem. Aldri i eget fast studio, alltid som egne bedrifter leid inn enten her i Trondheim eller utenbys. Torsdag åpner de tattoo-studioet Queen Street Tattoo sammen.

Paret har hatt en stor oppussingsjobb for å gjøre i stand lokalet til åpning.

Å starte opp egen bedrift som et kjærestepar, ser de bare fordeler med.

– Vi har lyst til å gjøre ting på en måte vi liker, gjøre en god jobb uten å måtte tenke på andre ting.

Studioet ligger i sokkeletasjen i en bygård i Dronningens gate, litt privat og tilbaketrukket, med et ekstra stort fokus på hygiene med munnbind og andre tiltak.

– Vi har en nettside der kunder kan booke time, og vi har nesten fullt opp fram til november, forteller Terje. Der mange bruker masse tid og krefter på Instagram for å promotere arbeidet sitt, foretrekker de to å holde det enkelt med nettside og timesbestilling der.

For Pernille og Terje er det viktig å gi kundene en god service-opplevelse, og har derfor valgt et litt privat lokale. Foto: Line Pevik

Cover-ups, tegneserier og «macho ting»

Veggene inne i studioet er dekt av bilder med tegninger og illustrasjoner. Noe har Terje og Pernille laget selv, andre har de kjøpt, byttet til seg eller fått i gave fra andre tatovører de kjenner.

– Jeg blir dratt mot det tradisjonelle, sterke motiv, streker og farger. Jeg liker å prøve å gi det en ny vri, at det ikke «bare» blir sommerfugler og skuter, forklarer Pernille.

Terje tatoverer så å si alt, men har de siste årene spesialisert seg på cover-ups, altså tatoveringer som skal dekke over allerede eksisterende tatoveringer.

– Det var en konkurranse i Tromsø der avisen skulle kåre byens styggeste tatovering, der premien var en cover-up. Den var det jeg som sto for. Vinneren hadde en slags isbjørn med en Mack-øl i hånda, som jeg dekte til med roser og sommerfugler, ler Terje.

Tatoveringen til venstre er det Terje som har laga, den til høyre er et av arbeidene til Pernille. Foto: Privat

Av de to er det egentlig Pernille som har den mest «macho» stilen på tatoveringene sine. Terje er spesielt glad i en tegneserie-stil på tatoveringene sine.

– Det med tatoveringer, det blir nesten som en livsstil?

– Det ser akkurat sånn her ut hjemme hos oss også, utbryter Pernille og ler.

Voksende bransje i endring

Da Terje kom til Trondheim i 2012, anslår han at det bare var sju tatoveringsstudioer i byen. Nå er det mer enn doblet påpeker han. Det er ingen tvil om at det er mange om beinet, men konkurranse i bransjen er ikke paret bekymret for.

– Det har ikke noe å si, folk drar dit de trives. Du kan ha både gode og dårlige opplevelser et sted, og prøve noe annet neste gang, mener Pernille.

Skal vi tro Pernille, er ikke interiøret stort annerledes på hjemmefronten.

Selv har de begge opparbeidet seg sine egne kundebaser, og venter flere stamkunder inn døra i det nye studioet.

I en mannsdominerende bransje tradisjonelt sett, påpeker Pernille at det nødvendigvis ikke er bare-bare å være ei ung dame, det være seg blant andre tatovører eller hos kundene.

– Det blir hva man gjør det til, noen steder må du kanskje kjempe deg litt ekstra fram. Men stort sett er alle veldig greie, sier hun.