Allerede som 16-åring begynte hun å lage sine egne klær. I butikkene bugnet det over av masseproduserte varer, men Grøntvedt ville ha noe annerledes og unikt. Etter et år med klær- og kostymedesign og søm på folkehøgskole, bestemte hun seg for at det var dette hun ville holde på med med.

Veien gikk videre til England for å ta en bachelorgrad i fashion-produksjon.

– Jeg ville lage noe annet enn alle andre, med andre stoffer, former og fasonger. Jeg har aldri vært opptatt av å følge moter og trender, sier Grøntvedt.

Av resirkulerte materialer

Den siste kolleksjonen hun lagde ved skolen, ble til av kun resirkulerte materialer.

– Jeg har aldri vært noe fan av bruk og kast-trenden i moteverden, og tenker også på miljøet. På denne måten blir også klærne helt unike, forklarer Grøntvedt.

Klærne som designer har laget er av resirkulerte materialer. - Jeg har aldri vært opptatt av å følge trender, sier hun. Foto: Privat

Hun tok de gamle klærne helt fra hverandre, og designet noe helt nytt.

– Jeg prøver å være kreativ og annerledes, men samtidig tidløs slik at folk kan ha det i mange år. Kolleksjonen ble heldigvis veldig godt mottatt, fortsetter hun og smiler.

Siden studietiden har Grøntvedt deltatt i London Alternative Fashion Week flere ganger og blitt kåret til «Best Fashion Designer of the year» under Erotic Awards i 2007. Klærne hennes, under merket «Totally Trashed» har også blitt solgt i flere butikker i Norge og i England, deriblant London.

Flyttet hjem

Etter å ha bodd 11 år i Oslo, hvor hun blant annet jobbet på kostymeavdelingen ved Operaen, flyttet Grøntvedt og familien hjem til Trondheim i sommer og kjøpte seg hus på Bakklandet. Nå jobber hun på kostymeavdelingen på Trøndelag Teater, samtidig som hun jobber med butikkåpningen.

– Det har alltid vært interesse for det jeg har laget, men det er jo ganske spesielt. Min kundegruppe er derfor de som ønsker å finne noe annerledes, og de som vil ha noe annet enn det man finner i kjedebutikkene. Jeg lager også ting i litt enklere stil, så jeg vil si det er noe for alle. Før var det heller ikke like mye fokus på resirkulering, men det er det absolutt nå.

Karin Helen har fokus på resirkulerte materialer når hun lager klær. Foto: Synne Mauseth

Grøntvedt har derfor bestemt seg for å satse og åpner butikk på Bakklandet, i de gamle lokalene til Galleri Karillen. Butikken får navnet «The Rabbit Hole».

– Navnet passer til konseptet. Jeg finner ofte veien mens jeg går. Jeg kan ha en idé som utgangspunkt, også utvikler det seg kanskje til noe helt annet og mer vidunderlig enn jeg hadde forestilt meg på forhånd. Jeg forsvinner litt i min egen verden når jeg lager ting, og vet ikke alltid helt hvor jeg ender opp, sier Grøntvedt og legger til:

– Det er litt som å falle ned i «The Rabbit Hole». Noen ganger kan man ende opp på et helt fantastisk sted, og finne noe helt annet enn du så for deg i utgangspunktet. Jeg håper at kundene kan forsvinne inn i butikken, bli dratt mot det ukjente og bare bli stående og se på alt mulig.

Åpner snart

I disse dager er det fiksing av butikklokalene som står på agendaen. Driveren håper at hun får åpnet opp om et par uker, og i alle fall før jul.

– Jeg har alltid drømt om å ha en egen butikk, og nå går drømmen i oppfyllelse. Det blir veldig spennende. Jeg gleder meg.

The Rabbit Hole skal inn i de gamle lokalene til Galleri Karillen på Bakklandet. Foto: Synne Mauseth

I butikken skal hun selge egne klær av resirkulerte materialer, tilbehør som smykker og vesker, samt interiørartikler. I tillegg til butikk, blir det også studio, slik at Grøntvedt kan produsere varer mens hun er på jobb.

– Hvis alt klaffer blir det åpning før jul. Da kan folk komme innom å kjøpe litt julegaver og julepynt. Jeg skal produserer varer hele tiden, så det vil komme nye ting i butikken nesten hver dag, sier hun og smiler.

I butikken skal det selges klær, tilbehør og interiørartikler. Foto: Privat